Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Profesorului: Manifestul MERITO pentru vocaţia de dascăl

0

În fiecare an, descoperim şi promovăm 10 profesori cu vocaţie din România.

Astăzi, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Profesorului, noi, reprezentanţi ai mediului antreprenorial, ne arătăm aprecierea şi susţinerea faţă de cei în mâinile cărora se află viitorul României.

Din 2015, de când am lansat proiectul MERITO, am descoperit şi le-am oferit recunoaştere publică unor profesori care respiră excelenţă zi de zi, în interacţiunea cu copii. Galeria primilor 20 o puteţi găsi aici.

Am iniţiat acest demers de promovare a Excelenţei în Educaţie, din 2 motive. Primul, care a şi stat la baza raţiunii MERITO, are legătură cu percepţia publică negativă la adresa învăţământului şi a breslei profesorale. Al doilea este de a le mulţumi acelor profesori care, cu dăruirea lor, educă generaţii întregi, iar impactul lor asupra dezvoltării României neputând fi cuprins în timp şi spaţiu. Aceia care, în ciuda piedicilor şi provocărilor cu care se confruntă, produc în fiecare zi valoare pentru societate. Sunt oamenii care îşi asumă cu profesionalism rolul şi responsabilitatea imensă de a modela cine vor deveni tinerii de astăzi.

Cei demni de respect și de admiraţie merită recunoaștere publică, cu voce tare. Aceasta-i misiunea pe care ne-o propunem cu proiectul MERITO, în calitate de antreprenori, membri ai societăţii şi părinţi. Ne dorim alături pe toţi cei care gândesc şi simt la fel ca noi. Le suntem recunoscători profesorilor noştri, datorită cărora suntem aici, acum şi împreună. Pe aceştia şi pe cei nepovestiţi încă, îi asigurăm de tot sprijinul şi implicarea noastră în orice demers pe care ei îl vor considera necesar pentru a produce o schimbare fundamentală la nivel sistemic.

Te invităm să ni te alături, iar primul pas îl poţi face chiar astăzi, de Ziua Internaţională a Profesorului. Mulţumeşte-le personal acelor dascăli care ţi-au deschis lumea, care încă îşi lasă amprenta asupra ta sau a copilului tău, folosind cartolina noastră de apreciere.

Cu încredere în Educaţie,

Echipa MERITO

Un proiect al Romanian Business Leaders

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.