Ziua Internaţională a Francofoniei, sărbătorită în Polonia şi Estonia

0

Institutul Cultural Român de la Varşovia ia parte şi în acest an la programul de manifestări culturale dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, organizate în Polonia și Estonia. Pe toată durata lunii martie, Francofonia este sărbătorită printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi educaţionale, pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre state: concerte, seri de poezie, expoziții, conferinţe, prelegeri, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme, toate acestea acompaniate de un bogat program educaţional.

 

Institutul Cultural Român de la Varşovia va participa la Festivalurile Filmului Francofon de la Varșovia și Tallinn cu lung-metrajele Charleston, în regia lui Andrei Crețulescu (Varșovia), și Love building, în regia Iuliei Rugină (Tallinn). La Varșovia, proiecția filmului va avea loc la Complexul Prom Kultury, în data de 14 martie, iar la Tallinn în data de 20 martie, în salonul ambasadei.

Festivalurile vor mai include proiecţii ale unor producţii din Canada, Elveţia, Walonie – Bruxelles, Franţa, Maroc, Tunisia, Luxemburg. Accesul publicului la proiecţiile de film este liber.

 

Totodată, pe toată durata lunii martie, în spațiile expoziționale ale Bibliotecii Voievodale din Cracovia va putea fi admirată expoziția de fotografie Transilvania 2018 în obiectivul fotografilor polonezi, pregătită de ICR Varșovia. Proiectul este rezultatul vizitelor făcute în luna iulie a anului trecut de artiști din Toruń, Gdańsk, Varșovia, Radomsko și Głogów în satele, orașele și orășelele transilvănene.

Ca și în anii precedenți, evenimentele dedicate Francofoniei se vor încheia la sfârșitul lunii martie cu Seara gusturilor francofone, manifestare în cadrul căreia fiecare ţară participantă prezintă produse culinare specifice.

Programul prezentat va fi organizat de Institutul Cultural Român de la Varșovia împreună cu Ambasadele României în Polonia și Estonia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.