Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Educaţiei Nonformale, 20 mai

0

Săptămâna Europeană a Tineretului
– Ziua Educaţiei Nonformale –
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează vineri, 20 mai, începând cu ora 17.00, Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN), eveniment ce face parte din Săptămâna Europeană a Tineretului (SET).

Evenimentele legate de Ziua Educaţiei Nonformale vor avea loc la Godot Café-Teatru, Strada Blănari nr. 14, Bucureşti, fiind organizate în parteneriat cu următoarele organizaţii neguvernamentale de tineret: Asociaţia ACTOR, Asociaţia Art Fusion, Asociaţia Babel Education, Asociaţia Chance for Life, Asociaţia Creativ, Fundaţia Filantropică Metropolis,
Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi Asociaţia Youth for Justice.

Scopul acestei zile este de a promova educaţia nonformală prin metode de învăţare folosite în proiecte de tineret (inclusiv în proiecte Tineret în Acţiune), metode precum: bibliotecă vie, teatru forum, teatru de umbre, origami, animaţie stradală, animaţie socioeducativă, modelare baloane, expoziţii photovoice, cursa nebună. În cadrul evenimentului, studenţii UNATC din trupa „Toţi din clasă” vor interpreta piesa „Ah, iubirea”, iar trupa „Route 7”, formată din doi voluntari străini şi un voluntar român, va susţine un concert de muzică rock. Detalii despre eveniment şi despre metodele ce vor fi puse în practică găsiţi online, pe pagina dedicată Zilei Educaţiei Nonformale, la adresa: http://www.tinact.ro/zen.

Alte evenimente organizate în ţară cu ocazia acestei zile pot fi consultate online, la adresa: http://www.tinact.ro/calendar-set-in-tara.
Detalii despre întregul program al Săptămânii Europene a Tineretului se regăsesc pe site-ul programului „Tineret în Acţiune”, la adresa: http://www.tinact.ro/saptamana-europeana-atineretului.

Săptămâna Europeană a Tineretului la nivel european
Peste 500 de evenimente vor avea loc, la nivel european, cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului. Detalii despre program pot fi accesate pe site-ul SET, http://www.youthweek.eu/. Comisia Europeană organizează, cu această ocazie, la Bruxelles şi Antwerp, o serie de dezbateri şi activităţi adresate tinerilor, cu accent pe iniţiativa „Tineretul în Mişcare” şi pe Serviciul European de Voluntariat. La aceste evenimente vor participa şi două voluntare din cadrul
Asociaţiei ART Fusion, asociaţie ce a avut proiecte finanţate prin Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.