Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zece artiști români, în seria „Conversaţii de atelier” la ICR New York

0

Programul permanent al ICR New York, „Vinerea Artelor”, prezintă publicului nord-american o nouă serie online, intitulată „Conversaţii de atelier”, cu zece artişti români, care își fac cunoscute proiectele și practicile artistice proprii, dezvăluind intimitatea atelierelor de creaţie.

Seria va debuta vineri, 19 martie, cu prezentarea artistei Ioana Palamar, lector universitar la Facultatea de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Naționale de Arte Plastice George Enescu din Iași şi se va desfășura în fiecare vineri, prin câte un episod special, prezentat pe toate platformele de socializare ale Institutului: FacebookblogInstagram și Youtube.

Vor urma, în săptămânile următoare, prezentări ale unora dintre cei mai activi artişti români, recunoscuţi pentru abordarea lor contemporană şi diversitatea practicilor artistice: Cătălin Bădărău (26 martie), Lea Rasovszky (2 aprilie), Ciprian Paleologu (9 aprilie), Aurora Kiraly (23 aprilie), Obie Platon (15 mai), Bianca Man (21 mai), Ștefan Radu Crețu (28 mai), Delia Calinescu (Zoița) (4 iunie) și Roman Tolici (11 iunie).

Programul îşi propune să investigheze relaţia artistului cu atelierul / spaţiul său de lucru, mai ales acum, după un an de la pandemia provocată de coronavirus, cum a fost influenţată această relaţie şi, în special, dacă s-a schimbat ceva în raportul artist-atelier.    

Mai mult, proiectul are la bază promovarea valorilor de egalitate de gen, prezentând un număr egal de cinci artişti şi cinci artiste, un obiectiv principal și integral pentru toate dimensiunile dezvoltării incluzive și durabile, urmărit programatic de ICR New York.

Noua inițiativă dedicată artelor vizuale românești completează celelalte serii de conținuturi online originale și exclusive, care formează programul creat de echipa ICR New York împreună cu diferiți parteneri, punând în evidență, într-un mod susținut și atractiv, în primul rând pentru audiențele nord-americane, diversitatea expresiilor creativității românești, precum și unele dintre cele mai semnificative contribuții intelectual-academice la înțelegerea și dezvoltarea relațiilor româno-americane. https://www.icr.ro/pagini/zece-artisti-romani-in-seria-conversatii-de-atelier-la-icr-new-york

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.