Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Violonistul Erzhan Kulibaev obține premiul al 3-lea în cadrul Concursului Internațional George Enescu

0

Violonistul kazah Erzhan Kulibaev a obținut premiul al treilea în cadrul Concursului Internațional George Enescu, după concertul final în care a interpretat Ceaikovski – Concerto op. 35 în Re Major pe scena Ateneului Român.

Violonistul are 29 și și-a finalizat studiile la Madrid și Salzburg, susținând concerte și recitaluri ca solist al Filarmonicii de Cameră Poloneze, Orchestrei Filarmonice Poznan, interpretând pe scena Teatrului Mariinski sub bagheta lui Valeri Gergiev sau pe scena Carnegie Hall. Este laureat al Concursului Internațional Paul Hindemith (premiul I) și al Concursului Henryk Wieniawski (locul al 5-lea).

dsc_7624-2

KMG International continuă să fie partenerul principal al Concursului International George Enescu, care se desfășoară în perioada 3-25 septembrie la București. Parteneriatul semnat în 2010 cu organizatorii Festivalului și Concursului este un angajament de a cataliza valori sociale importante și de a reprezenta România și Kazahstan cu impact și consistență, atât la nivel național, cât și internațional, dar și de a sprijini din punct de vedere financiar tinerele talente pe parcursul dezvoltării lor artistice, prin încurajarea schimburilor culturale și prin aducerea unor muzicieni kazahi pe scenele din România – Zhibek Mussurgaliyeva, Arman Mourzagaliyev, Amir Tebenikhin (câștigătorul premiului I al Concursului George Enescu în 2009, secțiunea pian).

“Cultura este un indicator al creșterii și evoluției unei națiuni, acesta fiind motivul pentru care sprijinim diferite forme de artă și facilităm accesul publicului la evenimente culturale de calitate. Datorită acționariatului nostru kazah și având în vedere că România este principala piață pentru operațiunile noastre, suntem angajați și sprijinim schimburile culturale între cele două țări, promovând tinerele talente și rezultatele lor extraordinare” – Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte al KMG International.

Printre activitățile susținute de Rompetrol în cadrul ediției de anul acesta a competiției se află  gala de deschidere a concursului, care a avut loc pe 3 septembrie la Ateneul Român. Concertul de gală a fost susținut de laureați ai unor ediții anterioare a concursului – Anna Tifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Concursul George Enescu se desfășoară la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul George Enescu, iar în cadrul ediției de anul acesta 196 de tineri artiști concurează în cadrul a patru secțiuni (vioară, violoncel, pian și compoziție). În plus, sunt organizate recitaluri susținute de muzicieni consacrați, precum pianistul spaniol Josu de Solaun (laureat al ediției din 2014 a concursului) sau violoncelistul lituanian David Geringas (membru al juriului în ediția din acest an).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.