Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viena: Recital de pian Nicon Mladin şi Daniel Dascălu de Ziua Unirii Principatelor Române

0

Ziua Unirii Principatelor Române:

Recital de pian Nicon Mladin şi Daniel Dascălu la ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Ambasada României la Viena marchează Ziua Unirii Principatelor Române printr-un recital de muzică clasică în interpretarea pianiștilor Nicon Mladin şi Daniel Dascălu. Evenimentul are loc marţi, 24 ianuarie, la ora 19.00 şi marchează deschiderea Stagiunii muzicale 2017 de la sediul ICR Viena.

AFIS RECITAL ICR VIENA

În deschiderea concertului Nicon Mladin va interpreta alături de invitatul special Alexandru Bişoc (vioară) două lucrări de George Enescu: Hora Unirii şi Baladă. În continuare, programul serii cuprinde compoziţii de Johannes Brahms şi Robert Schumann.

Nicon Mladin studiază pianul la clasa prof. dr. Stefan Arnold la Universitatea de Muzică și Arte din Viena (Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien). În anul 2014 a absolvit Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu“ unde a studiat pianul cu prof. Ana Maria Ciornei şi Eliza Bârzescu. Pianistul Nicon Mladin este laureat cu premiul I la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de pian şi muzică de cameră, cele mai însemnate fiind Olimpiada naţională de interpretare instrumentală (2013, 2014), Concursul naţional de pian „Piano Artis“ (Iaşi), Concursul „Irina Şaţchi“ (Râmnicu Vâlcea), Concursul „Fr. Chopin“ (Bacău) şi Concursul internaţional „ProPiano“ (Bucureşti). Nicon a studiat cu maeştri precum Dan Grigore, Dana Borşan, Viniciu Moroianu, Daniel Goiţi, Imre Rohmann, Tunde Kurukz, Hector Sanchez, Henri Siegfridsson, Martin Hughes, Eduard Kunz sau Elisabeth Sombart. Totodată, Nicon Mladin a fost bursier SoNoRo în anul 2015, susţinând concerte alături de bursieri şi profesori îndrumători în cadrul workshop-urilor de la Bad Endorf şi Traunstein (Germania).

Daniel Dascălu este, de asemenea, student la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, la clasa de pian a prof. univ. Martin Hughes şi la clasa de muzică de cameră a prof. univ. Stefan Mendl. A obținut diploma de licență şi diploma de master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, după ce a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Eliza Bârzescu. A participat la numeroase proiecte muzicale de anvergură europeană: European Liedforum (Vilnius); White Keys, Black Keys (Novara), Compozitorii anului 2011: Liszt, Enescu, Jora; Ziua Europei; Tinerii şi Muzica (Bucureşti), Vacanţe Muzicale (Piatra Neamţ), Musical Offering (Braşov) sau Poesis (Iaşi). În cadrul programului internaţional Erasmus a efectuat înregistrări audio-video în Italia şi în România, pentru canalul radiofonic România Cultural. Daniel Dascălu desfăşoară o susţinută activitate competiţională: în 2014 a fost distins cu Premiul I şi Premiul Beethoven acordat de Uniunea Criticilor Muzicali, în cadrul Concursului național „Mihail Jora“, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București. Daniel Dascălu a obținut premiul al II-lea în cadrul primei ediții a Concursului Internațional „Suzana Szörenyi“ de la Bucureşti, categoria pian la patru mâini. În anul 2015 a fost distins, la propunerea Universității Naționale de Muzică București, cu Premiul Creativității ArCub – UNATC.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81

office@rkiwien.at | www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.