Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO: A innebunit lupul. Si ursul nu se lasa mai prejos.

0

Natura a declansat alarma. Anumite specii au fost surprinse intr-un video emitand sunete ciudate, de panica. Fiecare specie care apare in video se gaseste intr-o situatie de vulnerabilitate si este protejata in prezent prin legislatia europeana pentru conservarea naturii. Aceasta trece insa acum printr-un proces de evaluare coordonat de Comisia Europeana – daca va fi slabita, viitorul acestor specii va fi compromis.

Ursul brun în alertă

In clip, un lup cenusiu din padurile Germaniei, o testoasa loggerhead din apele costiere ale Greciei si un urs brun din padurile noastre apar alaturi de alte specii care manifesta un comportament neobisnuit. Oamenii de conservare care au vazut acest material spun ca o posibila explicatie pentru sunetele anormale este faptul ca animalele simt ca vietile si habitatele lor sunt puse in pericol si incearca sa ne comunice aceasta amenintare.

 

 

Activitatile umane sunt raspunzatoare pentru pierderi semnificative de biodiversitate in multe zone din Europa. Conform celui mai recent studiu publicat de Comisia Europeana referitor la starea naturii in Europa, 60% din populatiile de animale si 77% din habitatele lor sunt amenintate cu disparitia, motiv pentru care acestea au nevoie poate mai mult decat oricand de protectia asigurata prin directivele europene pentru conservarea naturii – Directivele Natura 2000.

 

In contextul in care directivele risca sa fie slabite in viitorul apropiat, desi sunt considerate unele dintre cele mai solide legi pentru natura din lume, peste 260.000 de cetateni din toata Europa au luat atitudine si s-au exprimat in favoarea pastrarii lor, depasind toate recordurile de implicare intr-o consultare publica organizata vreodata de Comisia Europeana. In Romania, aproximativ 4.500 de oameni au semnat, in decursul ultimelor doua luni, petitia Alerta pentru natura, disponibila aici: www.wwf.ro/campanii/alertapentrunatura/, cerandu-le astfel politicienilor sa pastreze Directivele Natura 2000.

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.