Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vera Ion câștigă Premiul Ambasadei Irlandei pentru tineri dramaturgi

0

 Regizoarea Vera Ion a primit Premiul Ambasadei Irlandei pentru tineri dramaturgi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri în prezența a numeroase personalități irlandeze și române din lumea teatrului. 

Câștigătorul premiului este ales de un juriu condus de regizorul Alexandru Dabija și care îl include pe Aideen Howard, directorul literar al Teatrului Național Irlandez Abbey Theatre. Acesta a declarat că piesa câștigatoare, numită “Refuz să cresc. Dacă puteți face o mică donație”, arată o imaginație dramatică și activă în redarea unei povești pline de conflicte, de umor, dar și de simț al transformării.

Ajuns la a patra ediție, premiul denumit oficial Irish Embassy Award for an Emerging Romanian Playwright, are menirea de a încuraja colaborarea dintre teatrul românesc și cel irlandez. Laureații primesc suma de 1000 de euro, iar Ambasada Irlandei realizează toate demersurile pentru ca textul să fie tradus în limba engleză și prezentat în spectacol-lectură pe scena Abbey Theatre din Dublin.

Regizoare, dramaturgă, poetă și actriță, Vera Ion a fondat acum 3 ani Laboratorul Scrie despre Tine alături cu colegul ei, actorul Sorin Poamă. Prin cursuri de actorie și dramaturgie, cei doi dezvoltă poveștile de viață ale participanților în piese de teatru, din lucrul cu prima grupă de cursanți rezultând deja 6 texte noi de teatru contemporan. “Refuz să cresc. Dacă puteți face o mică donație” este a treia producție a Laboratorului Scrie despre Tine și este scrisă și regizată de Vera Ion. Despre premiu, laureata spune că “vine ca o recunoaștere a tuturor eforturilor noastre de a dezvolta prin teatru povești reale, puternice și relevante pentru publicul român, care să vorbească despre viețile celor din jurul nostru și în care oricine se poate recunoaște.”

 Următoarea reprezentație a piesei câștigatoare va avea loc miercuri 7 noiembrie, începând cu ora 20, la Join’Point (Mansarda Lente Armenească, Str Arcului nr 8 BUCURESTI).  Facebook event aici: www.facebook.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.