Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Universitatile clujene sustin Agentia universitara a Francofoniei in organizarea Festivalului Studentilor Francofoni

0

Pe 20 aprilie a inceput la Cluj-Napoca cea de-a patra editie a Festivalului studentilor francofoni din Europa centrala si orientala.

La ceremonia de deschidere gazduita de Facultatea de studii europene a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj au participat Dl. Vlad Pop, Presedinte al Federatiei Share – Cluj capitala europeana a tineretului, Dl. Radu Catana, Vice-rector al Universitatii Babes-Bolyai, Dl. Catalin Popa, Vice-rector al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Doamna Cristina Pocol, responsabil al Centrului de reusita universitara din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Dl. Fabien Flori, Director pentru Europa centrala si orientala al Agentiei universitare a Francofoniei. Aceste personalitati au adresat cuvinte de bun-venit celor 100 de studenti reprezentant 55 de universitati din 20 de tari. La organizarea festivalului au contribuit deasemenea Universitatea de Medicina si Farmacie « iuliu Hatieganu », precum si Universitatea de Arta si Design, alaturi de numerosi parteneri institutionali si reprezentanti ai mediului de afaceri.

DSC_0584

Festivalul studentilor francofoni din Europa centrala si orientala este organizat anul acesta in premiera la Cluj-Napoca, fiind una dintre manifestarile inscrise in calendarul oficial Cluj 2015 – Capitala europeana a tineretului. Evenimentul este organizat in acelasi timp sub egida Aliantei Civilizatiilor a Natiunilor Unite si face parte din calendarul celebrarii celor 60 de ani de la aderarea Romaniei la ONU.

Referindu-se la tema Festivalului, « Culorile tineretii », Dl. Radu Catana a declarat « Gasesc ca tema este foarte bine aleasa, pentru a reflecta metaforic diversitatea. In termeni de culori putem fi roz, sau mov, sau uneori verde, dar ceea ce conteaza de fapt nu este culoarea in sine, ci lumina si modul in care ea se reflecta, cu alte cuvinte valentele multiple ale personalitatilor noastre. »

« Festivalul studentilor francofoni reflecta intru-totul valorile Cluj-capitala europeana a tineretului. Va doresc ca in aceasta saptamana petrecuta in Cluj sa cunoasteti valorile noastre si sa impartasiti orasului valorile dumneavostra. » s-a adresat studentilor participanti Vlad Pop, Presedinte Share-Cluj-Capitala europeana a tineretului ».

In incheierea Ceremoniei de deschidere, Dl Fabien Flori, Director regional al Agentiei universitare a Francofoniei, le-a urat participantilor mult succes, o saptamana bogata in activitati, incurajandu-i sa foloseasca aceasta oportunitate pentru a profita de diversitatea culturilor prezente.

Timp de o saptamana, studentii participanti vor lua parte la conferinte, ateliere creative, concursuri, seri tematice in cadrul carora isi vor prezenta culturile si traditiile. Toate activitatile se vor desfasura in limba franceza.

In paralel cu aceste activitati, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca este instalata o structura din lemn care gazduieste prezentari ale partenerilor ce au contribuit la organizarea Festivalului si evenimente culturale.
Festivalul se va incheia vineri, 24 aprilie, la ora 19, la Cinema « Florin Piersic », cu o seara de gala – un spectacol inedit realizat de studenti, urmat de un cocktail.

« Intrarea publicului la gala este libera, singura conditie fiind ca participantii la acest spectacol sa fie vorbitori de limba franceza si dispusi ca timp de doua ore sa participe la o sarbatoare a tineretii si diversitatii. » a declarat Roxana Turcanu, Coordonatoarea acestui proiect.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.