Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turneul Naţional „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, ajunge în SUA

0

Turneul Naţional „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, trece oceanul pentru a poposi la Washington, DC și la New York, cu un program ”100% românesc”.

poster The Charming Flute NY & Washington

Ca rezultat al reacțiilor pozitive din partea European Broadcasting Union (EBU), la proiectul de colaborare între ICR New York, Radio România şi European Broadcasting Union, prin includerea câte unui recital organizat de ICR New York în parteneriat cu Radio România în agenda MET Broadcasters’ Day in New York, în 2014 și în 2015, anul acesta, recitalul organizat la New York va marca cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului intre EBU si Metropolitan Opera.

Recitalul va fi prezentat la sediul Ambasadei României din Washington, DC, în 18 martie, de la ora 18:30, iar la New York, în 20 martie, ora 12:00, la Victor Borge Hall – Scandinavia House (58 Park Ave, New York, NY 10016). În program, lucrări de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu și Tiberiu Brediceanu.

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu a participat la festivaluri muzicale naționale și internaționale, printre care Festivalul “George Enescu”, Asociația Națională de Flaut (Kansas, SUA), Asociația Internațională de Flaut (Munchen), Wien Modern (Festivalul Steingreber) și a primit numeroase premii: premiul întâi la Competiția Națională de Flaut (1985), premiul “George Dima” al Academiei de Muzică (Cluj-Napoca, România, 1987), Premiul Uniunii Compozitorilor pentru Activitatea de Solist (2007). Recent, a fost distins cu “Medalia de Merit Cultural”, în Ordin de Cavaler, oferită de Președintele României pentru excelență în cultură, în 2011.
Este membru al trei dintre cele mai importante ansambluri românești de muzică contemporană: Trio Contrast, ProContemporania și Profil. Este, de asemenea, membru al Asociației Flautiștilor Americani (NFA).

Pianistul Horia Mihail a urmat cursurile Universității din Illinois, unde a studiat cu Ian Hobson, obținând, în 1995, diplomele de absolvire și de masterat. În 1999, a primit și “Artist Diploma” de la Boston University, unde a studiat cu Anthony di Bonaventura.

În prezent, este Solist Concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România și al Filarmonicii Brașov. În calitate de președinte al Asociației Culturale Accendo, desfășoară o intensă activitate managerială, organizând cinci turnee MusicON ale Romanian Piano Trio, trei turnee Stradivarius, iar în cooperare cu Radio România Cultural, turneele Pianul Călător și Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.