Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turism smart în Alba Iulia, orașul care îți oferă tururi digitale prin aplicația mobilă Questo

0

Turism smart în Alba Iulia, orașul care îți oferă tururi digitale prin aplicația mobilă Questo

Questo se alatură proiectului “Alba Iulia Smart City” printr-un parteneriat menit să îmbunătățească experiența turiștilor care vizitează orașul. Aceștia vor putea explora Alba Iulia gratuit, prin intermediul unor tururi de explorare urbană, direct de pe telefon.

Tururile nou create vor integra în aplicație patrimoniul tangibil și intangibil al Alba-Iuliei, promovând astfel atât obiective turistice de interes, cât și informații despre gastronomia locală, povești, obiceiuri sau tradiții. În același timp, traseele Questo vor urma și locuri mai puțin populare din oraș, dar care sunt recomandate de către localnici.

Pentru a asigura o calitate ridicată a tururilor, Questo va colabora cu toți factorii locali interesați de promovarea orașului: ghizi, muzeografi, profesori, cercetători, localnici, ONG-uri.

Cum se parcurge un tur Questo?

După descarcarea aplicației și alegerea traseului dorit, utilizatorii primesc un punct de start în oraș.  Odată ajunși acolo, aceștia primesc un prim indiciu pe care trebuie să îl rezolve pentru a descoperi următorul punct de pe traseu alături de povestea sa. Apoi, urmează un indiciu nou și tot procesul se repetă până la final.

“Ne bucură deschiderea către tehnologie pe care o arată administrația locală din Alba-Iulia și suntem incântați de oportunitatea de a promova patrimoniul și poveștile acestui oraș prin tururile noastre. De asemenea, în contextul Centenarului, explorarea interactivă a orașului va fi un plus pentru experiența turiștilor. Sperăm ca acesta inițiativă să încurajeze și alte administrații”, a spus Claudiu Petria, CEO Questo.

Un tur Questo cuprinde între 7 și 15 locuri din oraș întinse pe o distanță de maximum 4 kilometri, iar durata medie de explorare este de 2 ore. De la lansarea aplicatiei în mai 2017 și până astăzi, peste 8000 de oameni au explorat tururile Questo din România, Olanda și Ungaria, parcurgând peste 20.000 km pe jos.

Questo se poate descărca gratuit din magazinele Google Play și App Store. Pentru România, lista orașelor care pot fi explorate prin intermediul aplicației cuprinde: București, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova, Sighișoara și Cisnădioara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.