Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei studenți români și-au propus să revoluționeze recuperarea medicală

0

 Trei tineri dezvoltatori români au concurat vineri cu cei mai buni studenți din lume în cadrul celei de-a XII-a ediții Imagine Cup, cea mai populară competiție pentru studenți tehnici, developeri și tineri antreprenori și un pilon fundamental al inițiativei globale Microsoft YouthSpark. În fața unei audiențe numeroase – 5.000 de studenți, jurați, parteneri și angajați Microsoft – au fost anunțați câștigătorii celor 3 categorii ale competiției – Games, Innovation și World Citizenship. Soluția echipei SMT din Cluj, formată din studenții Bogdan Mursa, Rareș Urdea și Bogdan Pop și îndrumată de mentorul Dan Suciu, a avansat rapid și cu success până în finala globală din Seattle, alături de alte 34 de proiecte din întreaga lume. Folosind tehnologia Kinect de la Microsoft, proiectul sMilestone constă într-o soluție care permite persoanelor care au suferit accidente cerebrale sau lovituri grave la cap, să urmeze un program de recuperare customizat și mai puțin traumatizant care poate fi aplicat individual, fără supraveghere medicală.

Imagine Cup 2014_ echipa finalista

Rareș Urdea, membru al echipei SMT:  „Experiența a fost minunată, iar juriul a fost extraordinar, ne-a încurajat și motivat să dezvoltăm și mai bine soluția noastră. Acum ne gândim să implementăm soluția noastră în produsele Microsoft, cu ajutorul echipei responsabile de Ease of Access. Suntem foarte entuziasmați și foarte bucuroși că am ajuns atât de departe.

Ediția din acest an a Imagine Cup a găzduit o serie de proiecte care au vizat creșterea performanței în domeniul medical.  80% dintre proiectele înscrise la categoria World Citizenship au propus mijloace inovatoare de a utiliza tehnologia în medicină, în arii precum accesibilitatea la terapie/tratament, terapie/recuperare fizică la distanță, diagnosticare etc. De altfel, proiectele studenților din întreaga lume adresează o serie de probleme curente și valabile global, astfel încât soluțiile propuse de ei concentrează cele mai moderne trenduri tehnologice în medicină: diagnostic rapid, terapia prin joc și terapia socială prin mijloace digitale,  creșterea accesibilității.

Cătălin Diț, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft Romania:Segmentul medical este tot mai des în atenția dezvoltatorilor de soluții digitale, fiind puternic vizibil și în programele propuse de tinerii dezvoltatori români. Este o tendință care construiește treptat o realitate mai confortabilă și un viitor mai promițător pentru oamenii de pretutindeni. Într-un sistem medical competitiv și de calitate rolul tehnologiei este deosebit de important, iar noi, la Microsoft, susținem tinerii care, prin soluțiile lor, pot provoca schimbări în bine. Imagine Cup este deja o tradiție în România, cu peste 8.000 de studenți participanți în cele 12 ediții, și cu câteva locuri pe podium în multe ediții anterioare.

Satya Nadella¸ CEO Microsoft, a transmis, de asemenea, un mesaj de încurajare pentru tinerii participanți: „Nu există afacere, industrie sau om pe această planetă care să nu fi fost influențat de tehnologie. Imagine Cup este un program care încurajează participanții să găseasă soluții la diverse probleme, expunându-i, în același timp, la un proces îndelung de învățare și acomodare a tehnologiei la realitatea curentă. Tinerii dezvoltatori joacă un rol extrem de important în crearea și utilizarea noilor tehnologii într-o lume tot mai mobilă și mai digitală. Felicitări tuturor participanților pentru efortul depus și pentru creativitate.

Microsoft a anunțat și extinderea competiției Imagine Cup spre categorii de vârstă mai mici, din ambiția de a construi un ecosistem IT tânăr și fresh și din dorința de a încuraja inovația, pasiunea, munca în echipă și creativitatea de timpuriu.

Câștigătorii Imagine Cup 2014

Campion mondial: Eyenaemia, Australia

Categoria Games: Brainy Studio, Russia

Categoria Innovation: Estimeet, New Zealand

Categoria World Citizenship: Eyenaemia, Australia

Juriul: Satya Nadella, CEO Microsoft; Hadi Partovi, founder of Code.org; Erik Martin, GM Reddit

 

Imagine Cup. Visează, Construiește, Trăiește.

În cei 12 de ani de existență a competiției, Imagine Cup a încurajat și susținut peste 1,7 milioane de studenți din toată lumea să inoveze, să provoace limitele convenționale ale tehnologiei și să creeze soluții care să antreneze oamenii în schimbarea vieții lor personale și profesionale. Pentru mai multe informații: www.imaginecup.com

Microsoft YouthSpark

Inițiativa globală YouthSpark a Microsoft are scop crearea de oportunități pentru 300 de milioane de tineri, din 100 de țări, până în anul 2015. Acest program multinațional  încurajează tinerii să-și conștientizeze și să își dezvolte potențialul prin accesarea unor oportunități de educație, anagajare și antreprenoriat. Mai multe, aici: www.microsoft.com/youthspark

 

Microsoft

Inspirația noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României”.

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, device-uri și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. Mai multe, aici: www.microsoft.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.