Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trainingul ce lanseaza demersul internaţional Food CHAllenGE!

0

Din 28 noiembrie până în 5 decembrie 2015, proiectul Food CHAlleNGE, invită în Cluj-Napoca 26 de lucrători de tineret din Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, România, Spania şi Ungaria pentru a-şi îmbunătăţi iscusinţa de a lucra cu tinerii pe tematici din sfera consumului responsabil de alimente şi totodată pentru a pune bazele unui festival internaţional de promovare a mancarii sanatoase si prietenoase cu mediul si societatea.

12311065_988492984523022_1260130190858148796_n

Tema proiectului-  consumul de mâncare sănătoasă care nu are un impact negativ asupra mediului şi care susţine echitatea socială şi economia locală.  Concret, scopul Food CHAlleNGE este de a îmbunătăţi competenţele lucrătorilor de tineret în folosirea instrumentelor de educaţie non-formală pe teme din sfera slow food. Timp de 7 zile, participanţii vor experimenta împreună cele mai creative metode non-formale existente în domeniu şi vor dezbate provocările şi oportunităţile organizării unui festival internaţional de festival internaţional de promovare a mancarii sanatoase si prietenoasa cu mediul si societatea.în toate ţările partenerilor prezenţi în anul 2017.

În context provocărilor globale  actuale alimentare, cu implicaţii puternice asupra calităţii mediului, gradului de sărăcie şi echitate socială, putem face o diferenţă prin alegerile noastre alimentare.  Trăim în vremuri în care, o treime din mâncarea produsă la nivel mondial este aruncată, timp în care 1 din 9 persoane de pe glob suferă din cauza lipsei accesului la alimente. În Europa lucrurile sunt şi mai crunte: jumătate din producţia  europeană de alimente ajunge la gunoi. Trendul contemporan de producere a alimentelor are un fabulous impact negativ asupra mediului datorită  tendinţei de prelungire infinită a valabilităţii produselor, de a le oferi un aspect cât mai apropiat de perfecţiune, acestea conţinand mai multe chimicale şi aditivi decât ne-am fi putut imagina vreodată. Transportul alimentelor de la mii de kilometri depărtare are o contribuţie substanţială asupra schimbărilor climatice şi implicit asupra sănătăţii noastre.

Provocarea pe care o adresăm în săptămâna 28 noiembrie- 5 decembrie e aceea de a afla cum promovăm alternative sănătoase şi cum facem mâncarea slow-food mai accesibilă şi mai dorită de către comunităţile locale?

Trainingul “Food CHAlleNGE” va purta marca “Eveniment responsabil”, un semn de recunoastere pentru angajamentul de responsabilitate sociala adoptat in organizarea evenimentului. Valorile dezvoltării durabile stau la fundamentul înfiinţării SRC în 2011, iar aplicarea metodei Societal dezvoltată de REPER21 a devenit un mod de lucru pentru SRC încă din 2012 când asociaţia a aderat la reţeaua Societal.

Proiectul e coordonat de către Societatea pentru Consum Responsabil (SCR) şi e implementat în colaborare cu alte 8 organizaţii europene, beneficiind de sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul ErasmusPlus.

Afla mai multe despre proiectul “Food CHAllenGE” pe www.responsibleconsumption.ro si despre marca „Eveniment responsabil” pe www.societal.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.