Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii romani cu studii in strainatate au de astazi un loc de intalnire virtual

0

Fundatia Dinu Patriciu lanseaza astazi platforma online adresata comunitatii bursierilor Orizonturi Deschise. Noua sectiune urmareste relationarea si conectarea bursierilor care urmeaza sau au finalizat cursuri de master sau doctorat in cadrul celor mai prestigioase universitati din lume.
Astfel, cei peste 200 de tineri care beneficiaza de sustinerea fundatiei vor avea la dispozitie informatiile necesare pentru crearea unei comunitati care sa contribuie atat la imbunatatirea sistemului educational cat si la dezvoltarea mediului profesional din Romania.
In Comunitatea Orizonturi Deschise se gasesc fotografiile si biografiile bursierilor cu rezultate academice deosebite care urmeaza sau au absolvit studii post-universitare in domenii precum: Stiinte Socio-Umane, Stiinte Economice, Inginerie, Stiinte Exacte si IT, Medicina, Biologie si Stiintele Mediului, Arhitectura, Design si Arte Plastice precum si alte specializari in cadrul unor universitati precum Harvard, Cambridge, University College London, Oxford sau Imperial College London.
Prin prezentarea profilurilor bursierilor Orizonturi Deschise in spatiul online se doreste incurajarea dialogului si a colaborarii pentru realizarea de proiecte in beneficiul societatii romanesti.
In acelasi timp, prin sustinerea unei interactiuni constante cu asociatiile profesionale si departamentele de Resurse Umane ale celor mai apreciate companii din mediul privat se urmareste asimilarea tuturor absolventilor programului Orizonturi Deschise pe piata muncii din Romania.
In pofida esecului altor programe guvernamentale care nu au reusit sa integreze astfel de tineri valorosi pe piata muncii, comunitatea Orizonturi Deschise demonstreaza ca exista oportunitati reale de afirmare profesionala in Romania pentru acesti tineri. Pe termen mediu si lung ei aduc un plus de valoare si performanta societatii romanesti. Constatam cu bucurie ca aproximativ 90% dintre bursierii care s-au intors in tara si-au gasit locuri de munca in cadrul unor companii renumite din mediul privat. Speram ca in curand si institutiile publice sa ne devina partenere in acest efort de integrare a tinerilor romani cu studii in strainatate.”  Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu

Aflat in cel de-al treilea an de desfasurare, programul Orizonturi Deschise urmareste sustinerea tinerilor merituosi pentru continuarea pregatirii academice la cele mai prestigioase universitati din lume. In cadrul programului sunt acordate anual 100 de burse in valoare totala de 1.500.000 USD.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.