Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii interesaţi de antreprenoriat pot beneficia gratuit de seria de webinarii „Succes în România”

0

Joi, 15 februarie, începe seria de webinarii gratuite „Succes în România”, dedicate tinerilor din diaspora care doresc să înceapă o afacere în România. Webinariile sunt organizate în cadrul iniţiativei Ro-Win, parte din programul de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-Up.

Până la finalul lunii mai, tinerii interesaţi de antreprenoriat pot afla insighturi valoroase de la antreprenori cu experienţă în cadrul celor 8 webinarii gratuite, ce vor aborda diferite teme: food, educaţie, tech, sport, cultură/artă/media, e-commerce, fashion, turism. Fiecare webinar va trata diferitele provocări legale, de infrastructură şi de aşteptări pe care le pot avea cei care pun bazele unei afaceri în România.

Primul webinar are loc pe 15 februarie, începând cu ora 19:30, şi poate fi urmărit gratuit pe site-ul Ro-Win de toţi românii interesaţi de antreprenoriat, fie că sunt din diaspora sau nu.

Tema primului webinar este legată de modul în care poţi începe o afacere în domeniul alimentar, iar invitaţii care vor vorbi despre provocările drumului spre succes sunt: Anca Fîrtat- co-owner si manager Sunday Bagels and Coffee, Radu Tănase – managing partner Calif/Condimental, Radu Bălăceanu – co-fondator LifeBox şi Radu Savopol – fondator 5toGo.

Cel de-al doilea webinar din seria „Succes în România” se va desfăşura pe 1 martie şi va avea ca temă principală antreprenoriatul în educaţie, iar printre invitaţi se vor număra Adina Marin – co-fondator la eematico, Auraş Geambaşu – co-fondator Mobile Academy şi Sorina-Maria Donca-Bercuci – coordonator educaţional Green School.

Până la finalul lunii mai, viitorii antreprenori vor putea participa la următoarele webinarii:


Webinar „Tech” – 19 martie – 19:30

Webinar „Sport” – 2 aprilie – 19:30

Webinar „Cultură/Artă/Media” – 16 aprilie – 19:30

Webinar „Ecommerce” – 30 aprilie – 19:30

Webinar „Fashion” – 14 mai – 19:30

Webinar „Turism” – 28 mai – 19:30


Mai multe detalii sunt disponibile la adresa
https://www.ro-win.ro/webinarii-succes-romania/

Ro-Win – Succes în România este un proiect de finanţare nerambursabilă şi suport de peste 45.000 de euro, parte a programului Diaspora Start-Up, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Ro-Win va oferi 36 de granturi a câte 35.000 de euro, la care se adaugă un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro, oferite în parteneriat cu Impact Hub Bucharest. Partenerii proiectului sunt: Grupul EDUCATIVA, Asociaţia Reviro, Impact Hub Bucharest şi GEA Strategy & Consulting.

Despre partnerii proiectului Ro-Win

Grupul EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale care dezvoltă proiecte în domeniul educațional și oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională. În ultimii 12 ani, echipa EDUCATIVA a ajutat peste 10.000 de tineri români să meargă la studii în străinătate, organizând de două ori pe an RIUF (Romanian International University Fair) și oferind servicii de consiliere educațională prin EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA.

Asociația REVIRO lucrează cu unele dintre cele mai importante companii din România pentru a identifica joburi interesante și provocatoare pentru persoane care au studiat sau au lucrat în străinătate. Prin organizația REVIRO, tineri care au fost educați la universități prestigioase din afara țării s-au întors cu succes acasă, în companii multinaționale de top (Google, McKinsey, Coca Cola, Amazon, EY, P&G, Teach for Romania etc.), start-up-uri și ONG-uri cunoscute și ambițioase.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunităţi globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding.

GEA Strategy & Consulting, membră a Grupului Civitta Internațional din iunie 2017, este o companie activă de peste 10 ani pe piața din România, specializată în servicii de consultanță strategică și pentru dezvoltare, cu accent pe inovare și antreprenoriat, care oferă inclusiv asistenţă în vederea inițierii de afaceri.

Proiectul este co-finanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 ‘Locuri de muncă pentru toți’.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.