Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tetra Pak lansează primul ambalaj din industrie realizat în întregime din materiale regenerabile, pe bază de plante

0

Tetra Pak®, liderul mondial în soluţii de procesare şi ambalare a produselor alimentare, anunţă lansarea primei cutii de carton din industrie realizată în întregime din materiale regenerabile, pe bază de plante. Noua cutie Tetra Rex® va fi prima de pe piață care să aibă polietilenă de joasă densitate (PEJD) şi capace din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), ambele fabricate din trestie de zahăr. În plus, cartonul este realizat din fibră lemnoasă careprovine din păduri administrate responsabil şi este certificat FSC™.

TR_1000_B_TwistCapOSO34 2014-10-09 085751

„Protecţia mediului este una dintre prioritățile strategice ale Tetra Pak și un motor al activităților noastre de dezvoltare a produselor”, a declarat Charles Brand, VP Marketing & Product Management Tetra Pak. „Împreună cu furnizorii, clienții și alte părți interesate, stabilim o nouă direcție a industriei către ambalajele realizate din surse 100% regenerabile. Suntem convinși că mărirea procentului de materie primă din surse regenerabile pentru ambalajele noastre oferă un dublu beneficiu; pe de o parte, contribuie la protecția mediului, iar pe de altă parte, le oferă clienților noștri un avantaj competitiv în profilul general de protecţie a mediului pentru produsele lor.”

Dezvoltat în parteneriat cu Braskem, unul dintre liderii mondiali în ceea ce priveşte producţia de biopolimeri, noul ambalaj Tetra Rex va fi disponibil pe piaţă în prima parte a anului 2015. Clienţii Tetra Pak care folosesc ambalajul standard de 1 litru cu capac TwistCap OSO 34 pot face uşor transferul la noua versiune, fără să fie nevoie de o altă investiţie sau modificare la actualele instalaţii.

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele consumatorilor din peste 170 de ţări. Având aproximativ 23000 de angajaţi în peste 80 de ţări, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială. Motto-ul nostru „PROTEJEAZĂ CE E BUN™” reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde. Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.