Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu asupra fenomenului imigratiei in Romania

0

Fundaţia Soros, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii (ARPS) anunta lansarea proiectului „Studiu asupra fenomenului imigratiei in Romania. Integrarea strainilor in societatea romaneasca”.

Proiectul este finantat prin Programul general “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” (ref: IF/09.01) al Uniunii Europene, gestionat in Romania de Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Schengen ca Autoritate Responsabila si Oficiul Roman pentru Imigrari, ca Autoritate Contractanta. Proiectul va fi implementat timp de un an, incepand cu luna mai 2010.

Scopul proiectului vizeaza imbunatatirea gradului de cunoastere privind fenomenul imigratiei in Romania si sustinerea integrarii sociale a resortisantilor tarilor terte cu drept de sedere legala in Romania.
Activităţile proiectului constau în:
– o diagnoză a situaţiei actuale şi o previziune a tendinţelor fenomenului imigraţiei în România
– un studiu referitor la situaţia străinilor în România şi la percepţia populaţiei asupra străinilor şi
a integrării resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în societatea românească.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de populaţia din România şi în mod special de populaţia
din zonele cu o concentrare a comunităţilor RTT, de străinii cu şedere legală pe teritoriul României,
de instituţiile publice responsabile, respectiv autorităţile române la nivel central şi local, precum şi de
organizaţiile neguvernamentale implicate în gestionarea imigraţiei şi integrarea RTT.

Printre cele mai importante rezultate preconizate ale proiectului se numără:

– creşterea gradului de informare asupra fenomenului şi tendinţelor imigraţiei în România
– îmbunătăţirea cunoaşterii populaţiei asupra fenomenului imigraţionist, pentru diminuarea excluziunii
sociale şi a practicilor discriminatorii la adresa RTT
– creşterea accesibilităţii RTT la informaţii privind serviciile publice şi programele oferite de ORI şi alte
instituţii şi organizaţii
– creşterea capacităţii autorităţilor de a oferi RTT servicii integrate, adaptate realităţilor existente şi în
vederea gestionării eficiente a imigraţiei

Informaţiile rezultate prin proiectul „Studiu asupra fenomenului imigraţiei în România. Integrarea străinilor în societatea românească” îşi propun să constituie o bază solidă de fundamentare a politicilor publice dezvoltate de autorităţile române în domeniul imigrării şi integrării străinilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.