Singurul film românesc pentru copii prezent la CANNES 2011

0

În acest week-end, filmul Micile Vedete la Şcoală a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes

Un alt scurt metraj românesc, Semnul Timpului a fost prezentat în premieră mondiala la Cannes 2011

Bucuresti, 16.05.2011: În acest week-end, filmul “Micile vedete la școală”, regizat de Ariana Pendiuc si produs de Ema Pendiuc in cadrul Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a participat la secțiunea Short Film Corner.

Premiera filmului, care a avut loc in Palatul Festivalului (Palais du Festival) a fost dedicată exclusiv profesioniştilor din domeniul cinematografiei prezenţi la Cannes, producatori, distribuitori, regizori şi directori de festivaluri din întreaga lume.

Scurt metrajul regizat de Ariana Pendiuc şi ai carui protagonisti au fost absolvenţii Şcolii Micile Vedete a fost foarte bine primit la Cannes, fiind, de altfel, unul dintre dintre puţinele filme pentru copii, selecţionate in festival.

„Am primit deja invitaţii de a participa, cu filmul, la renumitele festivaluri internaţionale de film pentru copii: Lucas si Mo&Friese Hamburg Children’s Short Film Festival, din Germania, BUFF si Stockholm International Film Festival Junior, din Suedia si Sao Paulo International Film Festival, din Brazilia. Cea mai mare realizare este însă faptul că filmul va fi distribuit în această toamnă în şcolile din Franţa şi din ţările din America de Sud, alături de alte trei filme din Franţa,Venezuela şi Canada, în cadrul unui proiect educaţional ce aparţine producătorului francez de filme pentru copii, Erwan Cadic” a declarat Ariana Pendiuc, regizorul filmului.

Ema Pendiuc, vedeta TVR3 prezentă şi ea la Cannes a fost producatoare şi totodată protagonistă in filmul Micile vedete la școală.

“Pentru mine cea mai mare bucurie a fost aprecierea calităţii jocului actoricesc al Micilor Vedete, cu atât mai mult cu cât vorbim de aprecierea profesioniştilor. Acest lucru ne dovedeşte, atât nouă cât şi părinţilor care au avut încredere în Şcoala Micile Vedete că ceea ce facem este la cele mai inalte standarde” a declarat Ema Pendiuc. “Am avut multe emoţii la premieră, pentru ca anul acesta a fost vorba şi de o realizare personala, aceea de a ma afla şi in postura de actriţă în acest film, în rolul învăţătoarei celei rele. M-am simţit mândră să particip, alături de sora mea, doi ani consecutiv la cel mai prestigios festival de film din lume.”  a adaugat Ema. Surorile Pendiuc s-au prezentat la premieră în ţinute create special pentru acest eveniment şi semnate de creatoarea de modă Ştefania Caragea.

 

Semnul Timpului, scurt metrajul lui Cosmin Croitoru a avut premiera mondială la Cannes

Premiera filmului “Micile Vedete la Şcoala” a fost urmată de premiera mondială a scurt metrajului “Semnul Timpului”, regizat de Cosmin Croitoru.

“Semnul timpului”  este cel de-al doilea film produs de Ema Pendiuc, selecţionat la Festivalul de la Cannes 2011.

 

Despre Ariana Pendiuc, regizorul filmului “Micile Vedete la Şcoala”: La doar 25 de ani, Ariana Pendiuc, alături de sora sa, Ema Pendiuc, vedeta TVR3 si actriță în filmul Micile Vedete la școală, selecționat anul acesta la Cannes, a regizat deja patru filme de scurt metraj, dintre care două au fost selectate la cel mai prestigios festival de film din lume, a înființat prima școală de film și televiziune pentru copii din Romania, Școala Micile Vedete, în cadrul căreia a instruit peste 100 de copii cu vârste între 5 și 11 ani, a organizat cea mai mare Premieră a unui film de scurt metraj pentru copii, din România, la Cinematograful Movieplex, Plaza Romania, în fața a 450 de spectatori, iar saptamana aceasta si in luna iunie are deja progamate filmările la alte două scurt metraje pentru copii.

www.micilevedete.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.