Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de limba română ROLANG, destinată exclusiv străinilor, a împlinit 10 ani de existență

0

Școala de limba română ROLANG, specializată în predarea limbii române străinilor, a împlinit 10 ani de existență în octombrie 2019.

Școala a fost înființată în 2009 de către Mona Moldoveanu Pologea, doctor în lingvistică, și oferă o varietate mare de cursuri de limba română pentru străini: cursuri la clasă, individuale, online, școala de vară la Sibiu (cea mai mare școală de vară din România din ultimii 5 ani, după numărul de studenți) și are propriile manuale care sunt livrate peste tot în lume.

Pe lângă cursurile de română conversațională pentru toate nivelurile de limbă (începător, intermediar, avansat), școala susține cursuri de română pentru afaceri, română pentru cetățenie, cursuri de integrare culturală și cursuri pentru diplomați. Începând din noiembrie 2017, ROLANG organizează cursuri de perfecționare pentru profesorii de limba română ca limbă străină, fiind singura școală din România care organizează astfel de cursuri. Până în prezent au fost formați 50 de profesori și a fost înființată „Comunitatea profesorilor de limba română ca limbă străină”.

Mulți studenți ai școlii au ajuns traducători, interpreți, iar unii dintre aceștia au devenit cetățeni români, reușind să treacă de examenul de cetățenie cu succes.

ROLANG School are propria editură (ROLANG Publishing House) care produce materiale de curs, precum manualul „Learn Romanian” (2 volume), ajuns la a 3-a ediție, disponibil atât pentru studenții străini care învață limba română, cât și pentru profesorii de limba română pentru străini.

ROLANG a fost partener la mai multe proiecte de voluntariat, incluzând proiecte de încurajare a inițiativelor antreprenoriale în rândul elevilor de liceu și studenților, proiectul Magic Home, petreceri pentru copiii bolnavi de cancer, emisiuni despre antreprenoriat cultural. Fondatoarea Rolang School, Mona Moldoveanu Pologea, este Ambasador „Ingenius Hub” și Ambasador „2035 fără tutun”.

Școala are aproximativ 800 de studenți străini pe an și oferă cursuri de un înalt nivel academic străinilor cu diferite competențe lingvistice. Din anul 2011 școala ROLANG este membră a European Language Council și a câștigat timp de 3 ani consecutiv (2017, 2018 și 2019) premiul „Language school of the year”, oferit de prestigioasa organizație internațională „iStudy Global Awards”, fiind singura instituție din România care a câștigat vreodată un astfel de premiu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.