Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rubik redeschide programul online de învățare agilă pentru copiii între 6-13 ani

0

Rubik Online a început înscrierile pentru grupe noi de copiii între 6-13 ani, care să se alăture comunității online de învățare agilă și autodirijată, din toamna anului 2020. Fie că sunt copii care învață într-un sistem organizat, de școală sau care învață într-un sistem liber de tip homeschooling, programul Rubik Online este singurul adaptat nevoilor individuale de a se dezvolta în ritm propriu. De asemenea, le permite copiilor învățarea într-un mod practic, creativ și care le susține pasiunile și interesele printr-o comunitate bazată pe libertate, drag de învățare, colaborare, curaj și blândețe. 

Pentru a fi parte din comunitate, părinții copiilor între 6-13 ani, trebuie să completeze formularul online până pe 30 august. Între 31-06 septembrie va avea loc o săptămână de experiențe Demo unde copiii pot participa la cursuri și pot descoperi cum este să fie parte din comunitate. Rubik Online va începe pe 7 Septembrie, iar în funcție de programul individual și de familie, ei pot alege să participe între orele 10-16 sau 16-19. 

Experiența Rubik Online cuprinde: 

  • O varietate de până la 14 cursuri pentru fiecare grupă de vârstă, 6-8 ani, 9-10 ani sau 11-13 ani;
  • Plan de învățare, ghidat de mentori, prin care copiii își aleg și urmăresc activitățile săptămânal;
  • Acces la platforma de învățare, unde copilul va comunica cu colegii lui, va primi prezentările cursurilor, își va organiza proiectele, va primi provocări își organiza calendarul de cursuri. 
  • Invitatul săptămânii, doza de inspirație prin care oameni cu meserii diverse vin să le împărtășească copiilor povestea lor;
  • Proiecte practice pe care le propun copii și la care participă sau le organizează pentru a-și dezvolta noi abilități;
  • Ateliere și grupuri de învățare susținute de colegii din comunitate;
  • Reflecție săptămânală și instrumente agile;
  • Sesiuni de status de planificarea calendarului propriu și realizarea de activități în comunitate;

Până acum au trecut prin program peste 100 de copiii, pentru care am ținut peste 400 de cursuri, am desfășurat peste 20 de evenimente de comunitate, iar copiii au avut peste 50 ateliere ținute de ei. Toate astea se întâmplă cu o rețea de mentori, oameni pasionați de domeniile pe care țin curs și sunt deschiși să învețe împreună cu copiii cât mai practic și interactiv. 

La Rubik Online, copii pot participa fie lunar, fie pe termen de 3 sau 6 luni. Pentru mai multe detalii vizitați: http://rubikschool.ro, sau contactați-ne la hello@rubikschool.ro, 0742.225.406.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.