Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania, un mar verde?

0

Potrivit hotnews.ro „Pavilionul Romaniei de la Expozitia Mondiala de la Shanghai 2010, care se va deschide pe 1 mai, este un mar verde si o felie decupata din el si se numeste Greenopolis! Marul reprezinta, potrivit MAE, sănătate, cunoaştere, prospeţime, tentaţie, eternitate, regenerare.”
Mesajul pe care Romania doreşte să-l transmită este despre  o viata sanatoasa si o dezvoltare sustenabila, un oras ecologic. Pavilionul are 2000 de metri pătraţi si se afla in zona C a expoziţiei.

Via mae.ro redăm următoarele informaţii:


Oraşul Shanghai a fost ales gazdă a Expoziţiei Mondiale din 2010 cu ocazia celei de-a 132-a Sesiuni a Adunării Generale a Biroului Internaţional pentru Expoziţii (BIE), pe 13 decembrie 2002. China a devenit astfel prima ţară în curs de dezvoltare care găzduieşte o expoziţie mondială.


Expoziţia se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010.


Tema expoziţiei „Un oraş mai bun, O viaţă mai bună” porneşte de la ideea de co-existenţă a diverselor culturi şi comunităţi, a dezvoltării sustenabile a economiei urbane, a echilibrării vieţii într-o perioadă a dezvoltării ştiinţifice şi a interacţiunii dintre zonele urbane şi cele rurale.


Ţara noastră se va prezenta în cadrul Expo 2010 cu un Pavilion Naţional, GREENOPOLIS <>, concept arhitectural ce aparţine SC M&C Strategy Development SRL declarat câştigător în urma desfăşurării „Bursei de Idei” organizate în perioada 15 -17 noiembrie 2008. Pavilionul este structurat în jurul conceptului „Oraşul Verde.” Pavilionul în formă de „măr” de culoare verde şi logo „Greenopolis” reprezintă o declaraţie referitoare la importanţa soluţiilor care stau la baza stilului de viaţă sănătos, dezvoltării susţinute şi cunoaşterii.

Vestea bună este că măcar la nivel de intenţie dorim să transmitem un mesaj verde din partea României!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.