Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania, totusi locul 10 la atractivitatea investitiilor straine!

1

Intr-un top al tarilor din punct de vedere al atractivitatii investitiilor straine, Romania ocupa locul 10 in Europa! Topul este alcatuit de firma de consultanta Ernst&Young si este disponibil in format PDF la acest link!

Potrivit acestui clasament citat de wall-street.ro „Romania a inregistrat fata de anul anterior o scadere semnificativa atat a numarului de proiecte de investitii (-48%), cat si a numarului de locuri de munca create (-44%). Economiile mari din Europa au rezistat destul de bine din perspectiva capacitatii de a atrage investitii straine in 2009.”

Romania a atras 75 de proiecte de investitii straine directe, reprezentand 2% din totalul de proiecte din Europa, dar generat 6,384 de locuri de munca, 5% din totalul european. In ciuda scaderii cu mai mult de 40% a numarului de proiecte si a locurilor de munca create, investitorii au considerat Romania ca fiind in continuare foarte atractiva pentru proiecte industriale, in 2009 tara situandu-se la aproximativ 7% din totalul european.Vestea buna este ca Romania a depasit anul trecut tari ca Elvetia, Ungaria, Suedia sau Austria ca numar de proiecte.
Acceseaza wall-street.ro pentru a afla care sunt tarile europene din topul atractivitatii investiilor straine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.