România reprezentată la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019

1

4 tineri români din Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu ne reprezintă la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019

Cea de a 45-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Meserii WorldSkills se desfășoară în perioada 22-27 august 2019 în Kazan, Rusia. Aceasta ediție reunește peste 1300 de competitori din 63 de țări, care concurează în 56 de meserii, de la mecanica auto, la croitorie și tehnologia informației.

Este pentru a doua oară când România este reprezentată într-o Olimpiadă Internațională de Meserii. La această ediție, competitorii români concurează în următoarele meserii:

  • Design Grafic, prin Corina Rus, studentă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca
  • Mecatronică, prin Dorinel Bobîrnac și Todor Gâdei, studenți la Universitatea Transilvania din Brașov
  • Tehnologii Web, prin Manuel Dorca, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Participarea la această Olimpiadă cu sprijinul companiilor private, asigură un minim de reprezentare a României în familia internațională a țărilor interesate de dezvoltarea națională prin buna formare profesională a tinerilor.  Fundația WorldSkills România invită alți factori interesați: elevi, profesori, profesioniști, companii, patronate, sindicate să se alăture parteneriatelor constuite deja cu Ministerul Educației și alte instituții educaționale, în clădirea unui ecosistem național de formare a viitorilor meseriași ai țării. Dr. Aurel Brudan, Official Delegate WorldSkills România

Probele de concurs care se întind pe durata a patru zile se bazează pe standardele internaționale aplicabile în aceste meserii și constau în sarcini de lucru sau proiecte pe care un profesionist ar trebui sa le poată realiza.

Ne pregătim de trei ani în domeniul mecatronicii la unul dintre cele mai performante centre de pregătire din țară, aflat chiar în universitatea noastră. Ne bucurăm mult că am fost susținuți să participăm la faza internațională a Olimpiadei de Meserii WorldSkills. Aici, la Kazan,  întâlnim tineri mecatroniști din 35 de țări și pe antrenorii lor. Avem multe de învățat din aceasta experiență. Dorinel Bobîrnac, membru al echipei de Mecatronica a României

Olimpiadele de Meserii WorldSkills promovează la nivel global excelența în meserii și formarea profesională la standarde internaționale. Participarea delegației României la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019 este asigurată de Fundația WorldSkills România cu sprijinul Festo, The KPI Institute și de Biomimicry – Digital Agency.

Mai multe detalii WorldSkills Kazan 2019 la https://worldskills2019.com

Înființată în 2016, Fundația WorldSkills România contribuie activ la formarea viitoarei generații de profesioniști și de meseriași, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul comunității de afaceri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar
    Ovidiu Tescut on

    Din pacate este o altă fundație de spălat bani din Romania, domnul Brudan este administratorul celor 2 firme( KPI Institute și Biomimicry) poate chiar și la festo, oficial in acte nu apare decat la Kpi Institute, este in acelasi timp si fondatorul fundației cu ajutorul căreia isi plimba familia/neamul in strainatate.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.