Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania pe locul 45 in lume la performante ecologice!

1

România stă mai bine la ecologie decât SUA, Olanda sau Slovenia, dar este depăşită de Ungaria, Buthan sau Panama! Acestea sunt concluziile unui clasament întocmit de EPI cu privire la performanţele ecologice înregistrate de 163 de ţări. Am aflat despre acest clasament de pe ziarero.realitatea.net.

top„EPI clasifică performanţele ecologice înregistrate de 163 de ţări în funcţie de 25 de parametri printre care se numără: bunăstarea mediului, calitatea aerului, managementul resurselor acvatice, biodoversitate, habitat, păduri, fond piscicol, agricultură şi schimbări climatice. Cu un scor de 67 de puncte dintr-un total de 100, România se află în prima parte a clasamentului. Punctele forte ale ţării noastre sunt, surprinzător, pădurile, unde înregistrăm un punctaj maxim (100 de puncte). EPI a luat în calcul atât împăduririle, cât şi suprafaţa acoperită de păduri. Şi la rezervele piscicole stăm curios de bine, în ochii cercetătorilor de la Yale şi Columbia: 94 de puncte, calculate în funcţie de un index trofic marin şi de intensitatea pescuitului abuziv.”

Topul complet este accesibil AICI.

PS: Este bine-probabil- să nu ne bucurăm foarte tare de acest loc în clasament….

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.