România este invitatul de onoare la târgul Food Culture Europe de la Paris

0

Paris, octombrie 2011: România își etalează bogăția culinară și rafinamentul vinurilor la festivalul Food Culture Europe

România savuroasă: o săptămână de festival gastronomic la Paris

România își etalează bogăția culinară și rafinamentul vinurilor la festivalul Food Culture Europe, desfăşurat în perioada 11-16 octombrie 2011, pe Esplanade des Invalides din Paris. Prezenţa României este organizată de Institutul Cultural Român de la Paris.

Sursa: icr.ro

Nely Matran, Maestru în Arta Culinară și membră a Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, va susține patru «Ateliere ale gustului». În cadrul atelierelor rețetele pregătite vor fi explicate, iar la final invitații vor gusta bucatele. Oenologul Luiza Plugaru va anima degustările de vinuri românești. Participă: cramele Rotenberg, Cotnari, Jidvei şi Vinarte.

Expoziția «Savori românești – gastronomie și vin», realizată de ICR Paris pe baza documentelor de istorie gastronomică românească oferite de Arhivele Naționale va fi prezentată în standul principal al festivalului. Chez Miha, magazin românesc din Paris, asigură prezentările gastronomice la standul României, iar Petre Zele şi ansamblul său de la Cluj-Napoca acompaniază această desfășurare de forțe gastronomice.

România este invitatul de onoare al acestei ediţii a târgului Food Culture Europe. La această primă ediție pariziană a festivalului mai participă Anglia, Belgia, Franța, Polonia și Spania. Esplanade des Invalides/ Esplanada Invalizilor este unul dintre cele mai frecventate locuri din capitala Franței, atât de parizieni cât și de turiști. Organizatorii festivalului așteaptă aproximativ 90 000 de participanți la această ediție. Toate degustările la standul României sunt organizate în regim de gratuitate.

ICR Paris este partener în organizarea festivalului Food Culture Europe, alături de Primăria Parisului, Senatul Francez, Uniunea Comercianților Industriali și Furnizorilor de Servicii din arondismentul 7 (UCIAP), și Ambasadele și institutele culturale străine ale țărilor participante. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Turismului au sprijit ICR Paris în organizarea acestui eveniment.

Detalii: http://www.foodcultureeurope.eu/paris2011

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.