Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România a obţinut o medalie de aur şi 5 medalii de argint!

0

Olimpiada Internațională de Matematică

3-13 iulie 2014, Cape Town, Africa de Sud

România a obţinut o medalie de aur şi 5 medalii de argint !

În perioada 3-13 iulie se desfăşoară la Cape Town, Africa de Sud, cea de-a 55 ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Anul acesta au participat un număr de 103 țări și peste 500 elevi.

IMO_2014_ContestantsB

Toţi cei şase elevi ai echipei României au obţinut medalii:

  • Medalie de aur: Ştefan Spătaru
  • Medalii de argint: Simona Diaconu, Andrei Viorel Bud, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Muscă şi Ioan Laurenţiu Ploscaru.

Pentru primele locuri, clasamentul (neoficial) al competiţiei arată astfel: China – 201, SUA – 193, Taiwan – 192, Rusia – 191, Japonia 177, Ucraina – 175, Coreea de Sud – 172, Singapore – 161, Canada – 159, Vietnam – 157, România – 156.

1

Olimpiada Internațională de Matematică (IMO) este cea mai prestigioasă dintre toate olimpiadele internaționale de științe. IMO se adresează elevilor de liceu și se organizează în fiecare an în luna iulie, în altă țară. Prima Olimpiada Internațională de Matematică a avut loc în România, în anul 1959, fiind inițiată de Societatea de Științe Matematice din România. Ca o recunoaştere a acestui fapt, România a fost invitată să inaugureze festivitatea de deschidere a competiţiei. http://www.youtube.com/watch?v=DqsxyyUaBCs)

societatea de stiinte matematice logoDelegaţia României a fost însoţită de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Științe Matematice din România, profesor Bogdan Enescu, profesor Mihail Bălună și Omer Cerrahoglu  – absolvent al liceului în acest an şi medaliat cu două medalii de aur și trei de argint la Olimpiadele Internaționale din anii trecuţi.

Menţionăm sprijinul deosebit din ultimii ani, al sponsorilor și partenerilor noștri în ceea ce privește pregătirea și premierea olimpicilor. Fundația eMAG, partener de mai bine de doi ani, a făcut posibilă pregătirea pe parcursul întregului an și premierea consistentă a olimpicilor. Faptul că avem doi reprezentanți în juriu la IMO se datorează aceleiași fundații.

Societatea de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații a sprijinit pregătirea și participarea juniorilor la Balcaniada de Juniori, unde, cum se știe, rezultatul a fost excepțional. Tot din sponsorizarea firmei a fost organizat ultimul stagiu de pregătire, în care Omer Cerrahoglu și Tudor Pădurariu și-au disputat orele de predare. Toți copiii au considerat ca foarte bună această ultimă etapă de pregătire.

Parteneriatul pentru doi ani cu BCR, stabilit de câteva săptămâni, a implicat premierea olimpicilor la faza națională a Olimpiadei, participarea lui Omer ca observator și mentor al echipei la IMO, precum şi vestimentaţia elegantă a echipei la festivităţile de deschidere şi închidere a IMO. În plus, elevii vor avea în viitor posibilități de pregătire în condiții deosebite în bazele BCR, care este din acest moment sponsor principal al echipei României.

Colaborarea dintre HotNews, The Group și Societatea de Ştiinţe Matematice din România a făcut posibilă publicitatea Olimpiadei Internaționale de Matematică printr-o serie de interviuri cu matematicieni români de prestigiu, foști olimpici, precum și o întâlnire online cu echipa noastră din acest an.

,,Peste tot am remarcat, în acești ultimi ani, nu dorința sponsorilor pentru publicitate, ci dorința acestor companii de a scoate în relief performanța în multe domenii ale lumii românești”, susţine Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Felicitări echipei României pentru rezultatele excepționale obţinute!

IMO_2014_Contestants 2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.