Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Provocarea Balcanilor – 1000 de Km traversând munţii Balcani şi Dunărea

0

Fundația HOSPICE Casa Speranţei şi UniCredit Ţiriac Bank vor organiza în perioada 10-19 noiembrie un maraton caritabil inedit, între Bucureşti şi Sofia, dus-întors, pe o distanţă de 1.000 de kilometri. Maratonul “1000 Balkan Charity Challenge” urmareşte să strângă fonduri pentru 10 proiecte umanitare, cum ar fi, spre exemplu, îngrijirea copiilor care suferă de boli incurabile, aflaţi în asistenţa HOSPICE.

Maratonul va fi o adevarată aventură, deoarece traseul presupune traversarea de două ori a Dunării şi a munţilor Balcani, trecând prin locuri cu peisaje spectaculoase, de la 0 până la 2.000 de metri altitudine. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucureşti la Sofia, va fi parcursă pe bicicletă, în trei zile, câte 150 de km în fiecare zi. La întoarcere, participanţii vor parcurge traseul în alergare, timp de 7 zile, respectiv câte 65 de km pe zi.

Companiile sunt invitate să susţină maratonul şi să contribuie la finanţarea celor 10 proiecte umanitare, cu sume între 100 şi 3.000 de euro. De asemenea, pasionaţii de sport care vor să participe în această aventură sunt invitaţi să se înscrie până pe 5 noiembrie, în limita locurilor disponibile. În schimbul unei taxe modice, ei pot opta fie pentru a parcurge întregul traseu, fie doar o porţiune a acestuia. Odată intraţi în cursă, participanţii îşi vor alege o cauză umanitară pe care să o susţină şi vor încerca să-şi convingă cunoscuţii să doneze pentru aceasta, pe parcursul celor 10 zile cât va dura maratonul.

Detalii despre organizarea maratonului, despre cele 10 cauze umanitare pentru care se strâng fonduri, despre înscrieri sau despre alte modalităţi de implicare pot fi găsite pe site-ul http://1000balkan.com. Tot acolo, pe parcursul maratonului vor fi publicate fotografii şi noutăţi despre desfăşurare, iar publicul va putea să facă donaţii.

Maratonul “1000 Balkan Charity Challenge” este o premieră atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria, iar iniţiatorul său este Stanislav Georgiev, CFO şi Vicepreşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank. Acesta spune despre ideea competiţiei că “este cu adevărat una specială şi sunt mândru să fiu implicat în organizare, atât ca reprezentant al UniCredit Ţiriac Bank, cât şi ca individ preocupat de caritate şi implicare civică.

Tot el consideră că “spiritul caritabil şi sportul provoacă deopotrivă un răspuns pozitiv din partea oamenilor şi sperăm că această formulă – care combină ciclismul şi alergatul cu dorinţa de a colecta fonduri în beneficiul unor fundaţii – va avea rezultatele scontate şi ne va ajuta nu numai să creştem gradul de conştientizare asupra cauzelor, ci şi asupra importanţei ajutorului pe care fiecare dintre noi îl putem da. Faptul că traseul cursei traversează România şi Bulgaria dă nota aparte a evenimentului şi adaugă o valoare simbolică referitor la cooperarea dintre cele două ţări.

Maratonul se va organiza cu sprijinul logistic a două cluburi de specialitate, unul din România şi celălalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton şi Begach Running Club. Astfel, participanţii vor beneficia de cele mai bune condiţii pe parcursul traseului şi vor fi insoţiţi de o echipă de suport formată dintr-un doctor şi doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentaţia şi hidratarea.

Printre companiile care susţin evenimentul se numără deja: Rompetrol, Hotel Pullman Isostar şi La Fantana, dar sunt aşteptaţi să se alăture şi alţi parteneri.

—–

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranţei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizaţie medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli incurabile în Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti.

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (după Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelenţă pentru Europa de Sud-Est.

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană de top cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în 22 de ţări şi cu o strategie de responsabilitate socială bine dezvoltată. De altfel, pentru a reuni întregul grup UniCredit sub umbrela responsabilităţii sociale şi pentru a creşte valoarea donaţiilor voluntare în bani, în favoarea entităţilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajaţilor şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei UniCredit. Banca îşi desfăşoară activitatea deplin conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de societate şi faţă de mediu. UniCredit Ţiriac Bank se implică activ în comunitate, continuând astfel tradiţia grupului şi sprijinind până în prezent numeroase proiecte  sociale (Migrations, Şcoala Mamelor), de educaţie şi cultură (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu, Bienala Internaţională de Artă Contemporană) şi de mediu (Cicloteque). De curând, banca şi-a anunţat implicarea în domeniul întreprinderilor sociale, prin intermediul parteneriatului cu fundaţia NESsT România.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.