Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Educaţional al Anului 2011 a fost acordat asociaţiei Erasmus Student Network (ESN) România !

0

Luni, 19 Martie 2012, la Teatrul Odeon a avut loc cea de XII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural! Amitrionii serii au fost actorii Emilia Popescu şi Ştefan Bănică, care au înmânat premiile celor 12 categorii de concurs: poezie; proză; teatru; film; muzică; arte plastice; educaţie şi învăţământ; ştiinţă; reviste şi suplimente culturale; emisiuni, campanii şi transmisiuni TV culturale; proiecte culturale, bienale şi festivaluri; web-site-uri culturale.

La secţiunea “Educaţie şi Învăţământ”, premiul a fost acordat asociaţiei Erasmus Student Network (ESN) România pentru coordonarea proiectului “Studenţii Români ERASMUS descoperă Transilvania!”. Desfăşurat în luna Octombrie a anului trecut, proiectul a avut peste 250 de beneficiari, studenţi străini Erasmus aflaţi la studii în România.

În cuvântul de mulțumire adresat, Nicoleta Popa, Preşedinte al ESN România a menționat că “proiectele dezvoltate de către asociația noastră, adresează tema educației non-formale, cât şi a voluntariatului. Am prezentat România studenților internaționali, aşa cum este ea! O țară frumoasă, cu oameni frumoşi!” Laura Popa, Ambasador ERASMUS al României la Comisia Europeană a reamintit că anul 2012 marchează aniversarea a 15 ani a programului Erasmus în România. Până în prezent, aproximativ 50.000 de studenţi şi profesori români au avut ocazia de a beneficia de mobilităţi Erasmus într-o altă ţară europeană.

Erasmus Student Network (ESN) România mulţumeşte tuturor partenerilor, colaboratorilor, mentorilor şi voluntarilor, pentru sprijinul acordat!

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și ESN Timişoara). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

ESN România numără peste 150 de membri voluntari care organizează în medie 50 de activități lunar pentru studenții străini. Principalii susținători sunt Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babes Bolyai, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Transilvania din Braşov.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.