Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectia filmului „Nunta mută” de Horaţiu Mălăele cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei la Praga

0

Cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Francofoniei la Praga, Institutul Cultural Român de la Praga, Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în Republica Cehă şi Institutul Cultural Francez de la Praga au plăcerea de a vă invita miercuri, 28 martie, începând cu ora 18:30, în sala Cinema 35 a Institutului Cultural Francez de la Praga, la proiecţia filmului Nunta mută (2008) în regia lui Horaţiu Mălăele.

sursa: aici.

Filmul reprezintă debutul cinematografic al marelui actor şi regizor, Horaţiu Mălăele, care aduce peliculei o mulţime de elemente teatrale. Ca stil, filmul ne aminteşte de opera lui Kusturica, cu o tentă clară de realism ocult.

O echipă de jurnalişti se hotărăşte să investigheze o serie de fenomene inexplicabile şi ajunge într-un sat izolat din care, se pare, că au dispărut toţi bărbaţii. Echipa descoperă că evenimentul care a dus la dispariţia bărbaţilor din sat este o nuntă care a avut loc în anul 1953, pe timpul ocupaţiei sovietice, imediat după moartea lui Stalin. Nunta a fost intreruptă brusc de un ordin care interzicea, pe durata a şapte zile, orice fel de manifestare cu caracter public, în semn de doliu pentru defunctul lider rus. În ciuda acestui ordin, sătenii se hotărăsc să organizeze nunta, dar în deplină tăcere, pecetluind, astfel, soarta satului.

Filmul Nunta mută este o coproducţie România – Franţa – Luxemburg.

Proiecţia va fi urmată de un pahar de vin oferit de către Institutul Cultural Român de la Praga şi Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în Republica Cehă.

Intrarea este liberă!

Vă aşteptăm cu drag!

Mulţumiri Castel Film pentru sprijin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.