Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect Romania 2020: Pentru că ne pasă. Implicarea civică te duce la Amsterdam!

0

Din 100 de milioane de voluntari la nivel european, 4 milioane sunt români. Eu sunt unul dintre ei. Daca şi tu ai fost voluntar sau te-ai alăturat unei cauze, eşti unul dintre noi. Înseamnă că îţi pasă. Ca şi noi mai sunt 3.999.998 de voluntari cărora le pasă. Impactul muncii noastre este în zadar dacă nu lucrăm împreună înspre un ţel comun. Cum ne mobilizam să ne implicăm împreuna? Cum putem măsura impactul muncii noastre? Care sunt următorii paşi?

GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti Români) va răspunde la aceste întrebări la cea de-a patra conferinţă anuală – Proiect Romania 2020: Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României, Amsterdam 18-20 noiembrie 2011. Conferinţa are ca scop identificarea de soluţii şi practici pentru a încuraja implicarea civică în societatea românească.

Vom aduce la un loc o gama largă de profesionişti atât din zona corporate, cât şi din societatea civilă – Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), Fundaţia Dinu Patriciu, Federația VOLUM, consultanţi în CSR din Olanda şi Belgia.

Înscrie-te acum!

Trimite-ne CV-ul (română, engleză sau franceză) la adresa amsterdam.conference@mygrasp.org şi completează formularul ataşat până pe 20 octombrie 2011.

Dacă nu ai prieteni în Amsterdam care te-ar putea caza, vom încerca să-ţi găsim un loc primitor unde să stai pe perioada conferinţei. De asemenea, vom încerca să-ţi acordăm granturi parţiale de călătorie*. Până pe 25 octombrie vei afla dacă eşti sau nu printre participanţii la conferinţă.

În cele două zile de conferinţă* vom aborda împreună următoarele teme:

  • Implicarea civică în România: de la model la acţiune. Evoluţie, eforturi actuale, proiecţii pentru viitor
  • CSR –ul: altruism, trend sau investiţie? Politici de CSR şi voluntariatul sprijinit de angajator
  • Implicarea civică: Din offline în online. Modalităţi inovatoare de implicare civică
  • Cultura participării : de la dezbatere la dezvoltare şi organizare comunitară

Cultura participarii se formează în timp şi poate fi privită din nenumărate unghiuri. Pentru că îţi pasă, vei avea ocazia să participi la o sesiune foto Dear Romania, Write Our Future şi să îţi scrii un mesaj pe piele despre ce înseamnă să fii cetăţean activ şi să îţi faci vocea auzită. Proiectul Dear Romania, Write our Future, inspirat de Dear World, Write Our Future, este o modalitate inedită de implicare a comunităţii şi de a onora munca celor care se implică prin arta fotografică.

De asemenea, după o zi de muncă intensă ne vom delecta cu o piesă de teatru Implică-te scrisă, produsă şi jucată de trupa de actori amatori ArtEveryWhere, câştigătorii concursului ACTziune pe scenă.

Proiect România 2020 este un proiect GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti România) lansat în cadrul celei de-a doua conferinţe anuale din Boston. Scopul evenimentului este identificarea soluţiilor pentru principalele probleme ale României şi rezolvarea acestora într-un mod profesionist şi pragmatic, astfel încât în 2020 România să fie mai deschisă, mai profesionistă, mai competitivă şi mai împăcată cu ea însăşi, o ţară îndreptată către viitor fără însă a-şi uita trecutul.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentul Români de Pretutindeni, Fundaţia Dinu Patriciu şi a partenerilor media: Radio France International (RFI), Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Adevărul, CSR România, ŞtiriONG, România Pozitivă, Strada32, Lume Bună, Foreign Policy, CSRevolution.

 

www.mygrasp.org

www.facebook.com/MyGRASP

* În cazuri excepţionale de dificultate financiară, GRASP oferă granturi pentru transport. Detalii în formular.

Despre autor

avatar

Asociația Globală a Tinerilor Studenți și Profesioniști Români (GRASP) este o organizație neguvernamentală fondată în 2008 la iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în străinătate. GRASP este o reţea deschisă care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.