Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect pentru educaţie: ED.HO.C – EDucational HOliday Centre

0

In perioada 27-30 noiembrie in localitatea Oriolo Romano din Italia a avut loc prima intalnire de lucru in cadrul proiectului “ED.HO.C- EDucational HOliday Centre”. Acesta este un proiect Grundtvig realizat cu sprijinul Comisiei Europene, in cadul Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii si a fost gazduit de catre “Cemea del Lazio”; la aceasta prima intalnire au fost prezenti urmatorii parteneri: Associação Juvenil de Peniche (Portugalia), Keric (Slovacia), Telecentro de Ayerbe (Spania) si Chance for Life (Romania).

Scopul proiectului ce se desfasoara in perioada august 2012 –iunie 2014 este de a elabora un grafic de calitate prin care vor putea fi identificate centrele de vacanta care pun intr-adevar accentul pe componenta educationala a activitatilor desfasurate.

 

Documentul final se doreste a fi pe de o parte o sursa de inspiratie pentru toti educatorii europeeni, coordonatori sau formatori si pe cealalta parte un punct de referinta pentru parintii care isi doresc sa fie informati si constientizeaza importanta educatiei informale din timpul liber al copiilor lor. Vor fi astfel valorizate serviciile educative de buna calitate, gratie unei mai bune pregatiri a oamenilor care lucreaza in astfel de centre, iar parintii vor avea un instrument extern pentru a masura aceasta dimensiune educativa a centrului.

Urmatoarele evenimente vor fi: un curs de formare pentru educatori si coordonatori, vizite de studiu in cele 4 tari partenere, intalnirea de evaluare, faza de experimentare, evaluarea finala, un eveniment public in care se vor disemina rezultatele si faza de diseminare din fiecare tara.

—-

Fundaţia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.