Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Progrese semnificative in cercetarea paraliziei, alimentate de fiecare pas facut la Wings For Life World Run

0

Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve se unesc pentru a propune o terapie inovatoare in cazul afectiunilor maduvei spinarii

Totul a inceput de la un singur deget. Chiar si astazi, dr. Susan Harkema isi aminteste cuvintele rostite de unul dintre participantii la studiu: “Uite Susie, imi pot misca degetul.” Numele pacientului era Rob Summers si era complet paralizat de la gat in jos. Dupa un accident de masina, i s-a spus ca nu va mai avea sa mearga niciodata. Dar, la numai cateva saptamani dupa ce Harkema i-a implantat un stimulator electric conectat la maduva spinarii, imposibilul a devenit posibil. Rob a inceput usor sa isi miste membrele. El a fost primul din patru pacienti care au primit stimulare electrica epidurala in timpul terapiei experimentale. Intr-o lume in care afectiunile maduvei spinarii sunt considerate inca ireversibile, stimularea nervilor care erau etichetati ca fiind compromisi a fost considerata nici mai mult, nici mai putin decat un miracol medical.

 P-20150303-00127_HiRes JPEG 24bit RGB News

Astazi, pentru progresul cercetarii afectiunilor maduvei spinarii, Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve au anuntat ca si-au unit fortele pentru a extinde munca doctorului Herkema. Parteneriatul va permite echipei de cercetatori sa continue cu un studiu clinic promitator, programat sa inceapa la jumatatea anului 2015.

Studiul, denumit The Big Idea, va fi testat pe 36 de indivizi, care traiesc cu afectiuni ale maduvei spinarii, existand ipoteza ca stimularea epidurala poate fi folosita pentru recuperarea semnificativa de control locomotor autonom. Un grup special de opt pacienti va fi finantat prin intermediul unei parti semnificative a veniturilor stranse la primul eveniment Wings for Life World Run, din 2014. Evenimentul global de alergare a implicat mii de oameni care s-au aliniat la start in acelasi timp, in 34 de locatii din lume, si a generat 3,2 milioane € pentru a sustine proiecte promitatoare de cercetare in domeniul maduvei spinarii. Wings for Life World Run va avea loc din nou, pe 3 mai 2015.

“Obiectivul nostru este sa ajungem cat mai repede la linia de finis,” a spus Peter Wilderotter, CEO al Fundatiei Christopher & Dana Reeve. “Avem multe in comun cu cercetatorii de la Wings for Life si cu siguranta avem aceeasi misiune. Rareori doua organizatii non-profit isi unesc fortele, dar cand ai posibilitatea sa schimbi vieti, este critic sa ne combinam resursele pentru milioanele de persoane afectate de paralizie in toata lumea. Noi credem ca, impreuna, putem mobiliza oamenii sa sustina aceasta cercetare si sa accelereze progresul.”

“Studiul doctorului Harkema este un exemplu unic bazat pe date stiintifice solide. Toate activitatile sale din ultimii 30 de ani au culminat cu acest studiu, urmarind sa faca diferenta pentru pacientii care sufera de afectiuni ale maduvei spinarii,” a spus Jan Schwab, directorul stiintific al Wings for Life.

Cu toate acestea, mai raman multe lucruri de facut: “Parteneriatul dintre Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve este incredibil si inseamna ca putem avansa intr-un ritm mult mai rapid,” a spus dr. Susan Harkema, profesor la Universitatea din Louisville. “As vrea sa multumesc tuturor contribuitorilor si alergatorilor de la Wings for Life World Run si sa incurajez oamenii sa participe din nou, pe 3 mai 2015.”

Mai multe despre Wings for Life si Wings for Life World Run

La nivel mondial, milioane de oameni depind de un scaun rulant, din cauza unei afectiuni a maduvei spinarii. Cauzele principale sunt accidentele rutiere si cazaturile. Wings for Life este o fundatie non-profit orientata spre cercetarea afectiunilor maduvei spinarii, iar misiunea ei este sa gaseasca o vindecare. Din 2004, Wings for Life finanteaza proiecte de cercetare si studii clinice in toata lumea. In timp ce remediul inca ramane necunoscut, se fac progrese constante. Cele 3,2 milioane € stranse la primul eveniment Wings for Life World Run, precum si sumele stranse in viitor si sponsorizarile acestui eveniment global de alergare, vor contribui la progresul spre indeplinirea acestui obiectiv final. Fiecare pas facut la Wings for Life World Run este un pas in directia cea buna – www.wingsforlifeworldrun.com

Editia din 2015 a Wings for Life World Run va avea loc pe 3 mai (14:00, ora Romaniei), simultan in 35 de locatii din toata lumea. Intra pe www.wingsforlifeworldrun.com pentru a afla mai multe si pentru a te inscrie. 100% din incasarile generate sunt directionate catre cercetarea afectiunilor maduvei spinarii.

Mai multe despre Fundatia Christopher & Dana Reeve

Fundatia Christopher & Dana Reeve este dedicata vindecarii leziunilor maduvei spinarii si finanteaza proiecte inovatoare de cercetare, pentru a imbunatati calitatea vietii celor afectati de paralizie, prin subventii, informatii si sprijin. Fundatia a lansat recent cel mai ambitios efort din istoria sa – The Big Idea – urmarind sa stranga 15 milioane $, pentru a trece la urmatoarea etapa a cercetarii stimularii epidurale. Ea se inscrie in cele 20 de standarde impuse de Better Business Bureau pentru raspundere caritabila si a primit Charity Seal din partea BBB. Pentru mai multe informatii, vizitati website-ul www.ChristopherReeve.org.

Mai multe despre cercetarea stimularii epidurale

Stimularea epidurala presupune aplicarea continua a curentului electric, la frecvente si intensitati variate, in anumite locuri ale partii inferioare a maduvei spinarii. Implica introducerea unui dispozitiv pe dura maduvei lombare (stratul protector al sectiunii inferioare a maduvei spinarii), unde exista centrul de generare a miscarilor (engl. central pattern generator – CPG). Acest centru functioneaza ca un mic creier in interiorul maduvei spinarii si are capacitatea de interpretare a informatiilor senzoriale. Stimularea epidurala se foloseste pentru a activa circuitele nervoase din maduva spinarii, furnizand semnale care in mod normal ar veni de la creier.

Mai simplu, un stimulator este plasat in interiorul corpului si conectat la maduva spinarii. Stimulatorul este controlat de o telecomanda de marimea unui telefon. Cand stimulatorul este pornit, comenzi precum “misca-mi piciorul drept” au rezultate motrice reale. Intr-un fel, pulsurile electrice “trezesc” celulele nervoase din maduva spinarii. Pentru mai multe informatii despre stimularea epidurala si despre proiectul The Big Idea, viziteaza www.ReeveBigIdea.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.