Profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. “Ambasador” Enescu.

1

Cel puţin o parte din românii care trăiesc în alte ţări sunt respectaţi şi apreciaţi pentru munca lor, dar ştiai cu siguranţă acest fapt:-) Un exemplu frumos în acest sens este violonistul Remus Azoiţei, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra.

Prima integrală mondială George Enescu pentru vioară şi pian

Violonistul Remus Azoiţei şi pianistul Eduard Stan au înregistrat prima integrală mondială George Enescu pentru vioară şi pian. Remus Azoiţei este singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, este unul dintre cei mai tineri profesori ai instituţiei, scrie Adevarul.ro

Profesor într-o şcoală de elită

Remus Azoiţei a părăsit România în 1995 şi s-a stabilit în capitala Marii Britanii. „Sunt înşurubat în Londra atât de bine, încât nu mai simt asta. Sâmburele tot românesc rămâne, s-au schimbat însă detaliile”. A fost angajat de Royal Academy din Londra la vârsta de 30 de ani. „Eram cel mai tânăr cadru didactic de acolo din istoria Academiei, o instituţie foarte veche, de la 1728, de mare tradiţie şi greutate. Am ales Occidentul tocmai pentru că am prins această poziţie excepţională: să fii profesor la Royal Academy din Londra e o mare onoare şi pentru mine personal, şi pentru mine ca român”, spune Remus Azoiţei.

 

Interviul complet o sa fie accesibil pe adevarul.ro

via ziarero

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.