Prima medalie românească la un Campionat Mondial de Masaj

1

Sibianul Vlad Secuianu Bălescu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Masaj. Acesta a avut loc în Copenhaga, Danemarca, în perioada 19 – 20 mai 2018.

În vârstă de 33 de ani, Vlad este un pasionat al masajului și al tehnicilor complementare. Lucrează ca terapeut și trainer la Academia Reflexovital din Sibiu, unde a fost pregătit în urmă cu șapte ani.

„Această experiență a fost ceva neprevăzut. Mie îmi plac provocările, iar pe aceasta am primit-o cu bucurie. Fac masaj cu mai multe accesorii, le am pe toate în același loc, în rucsac. La Campionat, când am deschis rucsacul, din două piese de masaj diferite (piatra de jad și ventuza) am făcut una singură. Așa am inventat un nou stil de masaj: cu ventuză și piatra de jad. Organizatorii au pus accent pe inovație, iar asta m-a ajutat. Locul 3 pentru mine a fost wow, nu m-am așteptat. Masajul e ceva ce vine din interior. Muncești pentru el, te pregătești. Nu e suficient să faci doar un masaj de calitate. E un cumul de mai multe elemente. Pot să fac o comparație cu o carne din ciorbă. Doar carnea nu face ciorba bună, e nevoie de mai multe ingrediente. Ingredientul meu secret a fost echipa care m-a însoțit și m-a încurajat. Plus energia pozitivă și zâmbetul. Toate la un loc au făcut ca eu să obțin un rezultat bun”, mărturisește Vlad.

Delegația română a fost bine primită în diaspora din Copenhaga, în prezența domnului ambasador Alexandru Grădinar, căruia îi mulțumim. Aș vrea să îi mulțumim și lui Constantin Roman, un român care locuiește în Danemarca de peste zece ani. A făcut totul pentru ca noi să fim bine primiți. Un român frumos, cu suflet mare, un patriot adevărat. Îi felicit pe toți participanții, în special pe Vlad, pe care anul viitor îl aștept cu medalia de aur. Vlad este talentat și pasionat. Medalia lui este încă o confirmare că Academia Reflexovital formează profesioniști” , spune Iulian Motoc, manager Reflexovital.

Campionatul Mondial de Masaj este organizat de Asociația Internațională de Masaj. Anul acesta au fost prezenți 150 de participanți, în cadrul celor cinci categorii ale competiției: Masaj Suedez, Masaj Asiatic, Wellness, Free style și Masaj pe scaun. Vlad a obținut medalia de bronz la secțiunea Wellness. Aurul i-a revenit englezoaicei de origine thailandeză Jidapha Wilkinson, iar argintul lui Yaniv Yosi Koka din Israel.

Delegația României a fost formată din: Constantin Roman (Copenhaga), Corina Tetileanu (Târgu Jiu), Virgil Tăune (București), Daliana Dumitra (Sibiu), Motoc Iulian (Sibiu), Vlad Secuianu Bălescu (Sibiu).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. Pingback: Campion mondial la masaj | blogul de psihologie

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.