Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima conferinta anuala ARCADIA / Bucuresti, 25-26 Noiembrie 2010

0

Conferinţa Anuală ARCADIA
DEZVOLTARE, COMERŢ, POLITICI EXTERNE ŞI DE SECURITATE:
CARE ESTE VALOAREA ADĂUGATĂ A NOILOR DONATORI?’
Bucureşti, 25-26 Noiembrie 2010

Prima conferinţa anuală ARCADIA îşi propune să ofere un spaţiu pentru interacţiune, dialog şi schimb de expertiză tuturor grupurilor interesate de problematica dezvoltării şi cooperării internaţionale: formatori de politici, mediul academic, practicieni, mediul de afaceri, mass-media, platforme ONG şi asociaţii profesionale.

Conferinţa urmăreşte să atingă două obiective principale: să determine modalitatea prin care donatorii emergenţi pot contribui din perspectiva democraţiilor în tranziţie la dezvoltarea internaţională şi să exploreze legăturile între dezvoltare, comerţ, politicile externe şi de securitate în acest context

Fondată în 2008 ca grup de lucru în cadru GRSPSociety, ARCADIA (Asociaţia Română pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională), este o reţea profesională care reuneşte practicieni, cercetători, cadre universitare, dar şi studenţi activi în  domeniul cooperării şi dezvoltării internaţionale.

De ce dezvoltare internaţională? În calitate de nou stat membru al Uniunii Europene şi implicit de donator internaţional emergent, România are un interes în a deveni un actor dinamic în arena globală, în rolul său de contributor în domeniul dezvoltării internaţionale.

În acest context, ARCADIA îşi propune să dezvolte o reţea profesională care la rândul ei să contribuie la substanţializarea politicii externe, de dezvoltare şi de comerţ a României, încurajeze dezbateri continue pe teme legate de cooperare şi dezvoltare internatională şi să faciliteze transferul de informaţii între principalii actori implicaţi în formarea acestor politici.

Conferinţa constituie primul pas important pentru atingerea acestui obiectiv. Printre invitatii care vor dezbate pe aceasta tema se numără: Yesim Oruc (PNUD Romania), Doru Costea (MAE), Thomas Lawo (European Association for Research and Training Development Institutes-EADI), Simon Lightfoot (Universitatea din Leeds), Andy Storey (Universitatea College Dublin), Marjan Huc (Platforma Slovenă a ONG-urilor pe Dezvoltare SLOGA), Maria Sandor (Eximbank), Sandra Pralong (UNFPA), Vasile Iuga (PwC), Ana- Maria Mihaescu (International Finance Corporation) şi Misu Negritoiu (ING Group).

Acest eveniment se desfăşoară sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe şi cu sprijinul următoarelor instituţii partenere: PNUD România, EximBank, World Vision, EADI, Pricewaterhouse Coopers, Institutul European Roman, Policy Center for Roma and Minorities, Universitatea Babes-Bolyai Cluj şi a următorilor parteneri media: Adevărul, Radio România Internaţional, Radio România Actualităţi, România Pozitivă, Comunicatedepresa.ro, Strada32, PR România, CSR România.

Mai multe informaţii sunt disponibile la http://arcadianetwork.org/conference/2010/.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.