Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul international „Outstanding Achievement in Web Development” in cadrul festivalului WebAward din Statele Unite

0

Premiu international pentru www.istoriacomunismului.ro

Proiectul www.istoriacomunismului.ro a castigat premiul „Outstanding Achievement in Web Development” in cadrul festivalului WebAward, care a avut loc in Statele Unite ale Americii.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect comun al Fundatiei Soros Romania, Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Senior Interactive, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung si Saga Film.  Proiectul a fost realizat in urma unui studiu al Fundatiei Soros Romania. Datele studiului publicat in anul 2011 arata ca 38% dintre adolescentii romani cred ca perioada comunista a fost mai buna decat cea contemporana.

WebAward este competitia dedicata online-ului cu cea mai mare traditie. In competitie se inscriu agentii din toata lumea si sunt premiate cele mai bune site-uri din 96 de industrii.  Anul acesta, la cea de-a 16 editie, au fost inscrise peste 2000 de proiecte din 42 de tari. Acest proiect a mai obtinut locul doi la Gala Societatii Civile si la BestAds.

“Studiile realizate de Fundatia Soros si partenerii sai au aratat ca majoritatea adolescentilor romani nu au informatii suficiente pentru a intelege trecutul recent, felul in care a functionat comunismul in realitate. Ajunsi la varsta maturitatii, pot fi lesne atrasi de un discurs populist bazat pe manevrarea abila a utopiei comuniste. Pentru a elimina acest risc avem nevoie de instrumente de informare si didactice care sa vorbeasca tinerilor intr-un limbaj accesibil lor si racordat la era Internetului. Site-ul www.istoriacomunismului.ro raspunde acestei nevoi“, a declarat Ovidiu Voicu, expert in politici educationale la Fundatia Soros Romania.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect dedicat predarii istoriei comunismului pentru cei nascuti in democratie. Site-ul propune o experienta de film a momentelor si personajelor definitorii ale comunismului din Romania, de la productia la hectar, caloriferele mereu reci, fructele de plastic si sticla de PepsiCola pana la sistemul de penitenciare, munca la Canal, carțile interzise si obsesia Securitatii.

In perioada 27-28 septembrie 2012, va avea loc la Bucuresti conferinta internationala Education for Human Right through the History of the Communist Regimes in Eastern Europe and Former Soviet Union. Conferinta este organizata de Asociatia Remedio, cu sprijinul Fundatiei Soros. In cadrul conferintei, specialisti din 15 tari foste comuniste vor prezenta instrumente educationale pentru predarea istoriei recente. Site-ulwww.istoriacomunismului.ro va fi unul dintre acestea.

Mai multe despre perceptiile adolescentilor despre perioada comunista puteti citi accesand aceste link-uri:

soros.ro/ro

www.webaward.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.