Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premii de 30.000 de euro pentru cele mai bune soluții depuse pe SocialChallenges.eu

0

81 de premii de 30.000 de euro pentru cele mai bune soluții depuse pe SocialChallenges.eu

Se caută soluții sustenabile pentru viitor! Impact Hub Bucharest este partener în cadrul proiectului SocialChallenges.eu, o platformă online accesibilă la nivel european care  urmărește facilitarea legăturii dintre organizațiile europene care se confruntă cu diferite probleme sociale și cei care pot propune și implementa soluții reale și inovatoare.

Se dorește astfel crearea unui spațiu de lucru colaborativ în care provocările sunt transformate în oportunități de business pentru jucători precum: autorități publice, companii private, organizații nonguvernamentale.

Organizații din toată Europa sunt încurajate să încarce pe platformă provocările cu care se întâlnesc în desfășurarea activității lor pentru a identifica, a obține finanțare și a dezvolta soluții concrete. Pentru fiecare problemă, pot fi propuse tactici de rezolvare de către specialiști care au expertiza necesară în domeniu și care se pot dedica activ dezvoltării acestor soluții.

Peste 30 de provocări au fost publicate până acum pe site, iar organizațiile din România sunt încurajate și ele să profite de oportunitățile de colaborare cu specialiști pe aria lor de acțiune. Primele organizații din România care au înscris provocări sunt WWF și Asociația Ivan Patzaichin.

Până la 15 decembrie, orice provocare care va reuși să strângă mininum 3 propuneri de soluții, va intra într-o etapă de jurizare. Se acordă 81 de premii, fiecare a câte 30.000 de euro, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 2.430.000 EUR. Pe lângă finanțare, organizațiile care depun provocările și cele care câștigă pitch-urile vor primi și 6 luni de mentorat pentru a-și putea dezvolta propunerea într-o serie de acțiuni valide.

”Ne onorează să fim parteneri ai acestui proiect, datorită impactului real pe care îl are în societate. Este clar că ne confrutăm cu diverse probleme sociale, indiferent că vorbim despre mediu, educație, integrare socială sau sănătate, iar o inițiativă precum Social Challenges Innovation Platform este un pas înainte în direcția unui viitor stabil. Impact Hub Bucharest se implică și căutăm împreună organizațiile pentru care sperăm să obținem finanțare și să demarăm proiecte solide”, a declarat Lucian Grămescu, Program Manager Social Challenges Innovation Platform.

Pe 26 octombrie, începând cu ora 19:30, la Impact Hub Bucharest, va avea loc un eveniment de prezentare a platformei SocialChallenges.eu, adresat deopotrivă organizațiilor care pot solicita soluții, cât și celor care le pot propune. Participarea este gratuită, însă este necesară confirmarea, aici: http://bit.ly/2kY7IhY.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.