Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiera în Austria a filmului Fixeur semnat de Adrian Sitaru

0

Producţia Fixeur, cel mai nou lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, va fi prezentată în premieră în Austria, în cadrul Festivalului Filmului Francofon de la Viena şi în cadrul secţiunii European Panorama a festivalului internaţional de film CROSSING EUROPE de la Linz.

Fixeur_C MPM Film

La Viena proiecţia are loc în data de 25 aprilie de la ora 18.30 la cinematograful VOTIV KINO, iar la Linz filmul va fi difuzat pe 25 aprilie de la ora 21.30 la cinema Moviemento şi pe 30 aprilie de la ora 21.00 la City-Kino.

Institutul Cultural Român de la Viena este partener al ediţiei 2017 a Festivalului Filmului Francofon de la Viena şi a festivalului internaţional de film CROSSING EUROPE de la Linz.

 

Filmul Fixeur a avut premiera mondială în toamna anului 2016 în cadrul Toronto International Film Festival şi a câștigat în decembrie 2016 premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor și o Mențiune Specială a Juriului în cadrul Les Arcs European Film Festival. În 2015 a obţinut premiul The Post Republic în cadrul secţiunii CineLink Work in Progress a Sarajevo Film Festival.

Fixeur spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenței France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își demonstreze competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu înțelege că înverșunarea cu care alege să facă această meserie este îndoielnică.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca. Imaginea a fost semnată de Adrian Silișteanu, montajul de Mircea Olteanu, iar de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu. Scenografia a fost realizată de Gina Călin, costumele de Adina Bucur, iar producători sunt Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu, coproducător fiind Jean des Forêts.

Fixeur este realizat de 4 Proof Film (România) în coproducție cu Petit Film (Franța), în asociere cu Domestic Film, DaKINO Production și Movie Production Entertainment.

Cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon de la Viena se desfăşoară la cinematograful VOTIV KINO din Viena şi reuneşte pe durata a nouă zile (19-27 aprilie) o selecţie a celor mai noi producţii de lungmetraj şi scurtmetraj, documentare şi filme de animaţie din Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Luxemburg şi România.

Ediţia a XIV-a a festivalului internaţional de film CROSSING EUROPE are loc la Linz în perioada 25-30 aprilie, prezentând 160 de filme (lungmetraje, scurtmetraje şi documentare) din 43 de state. Programul festivalului îmbină aspecte ale istoriei şi culturii europene văzute prin prisma observatorilor multipli: cei care privesc Europa din afară, ca pe o cetate, şi observatorii interni care se confruntă, la rândul lor, cu propriile provocări. Temele principale acoperite prin programul CROSSING EUROPE sunt: migraţia, tineretul, identitatea, introspecţia, emanciparea şi problemele socio-politice.

Detalii despre cele două festivaluri pot fi găsite pe paginile www.fffwien.at şi www.crossingeurope.at.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at | www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.