Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegerea Adrianei Gheorghe la simpozionul ImPulsTanz din Viena

0

Adriana Gheorghe susţine duminică, 30 iulie prelegerea cu titlul Hai să ne întâlnim în singularitate (sau Mascarada) / You Like It Darker or Let Us Meet in Singularities Instead of Individualities or The Masquerade, în cadrul simpozionului IDOCDE – International Documentation of Contemporary Dance Education din Viena (28-30 iulie). Cea de-a V-a ediţie a simpozionului are tema why compromise. mind the dance şi este parte a festivalului de dans ImPulsTanz (13 iulie – 13 august). Prezența artistei din România la acest program este sprijinită de Institutul Cultural Român de la Viena.

banner 2017

Adriana Gheorghe este performer și teoretician în domeniul dansului contemporan, acționând la granița dintre literatură, dans și performance. În 2015 a beneficiat de bursa danceWEB, cu sprijinul Institutului Cultural Român prin Direcţia Relaţii Internaţionale. A debutat în 2011 într-un duet cu Alexandra Pirici. A ținut prelegeri despre limbajul verbal ca instrument deopotrivă teoretic și coregrafic la Centrul Național al Dansului București (CNDB). A prezentat lucrări performative la Brut Viena, Performing Art Forum St. Erme, Akademie Schloss Solitude, ZKM Karlsruhe, Atelier 35 București, Gabirol Tel Aviv, Pilot – Fabrica de Pensule Cluj, CNDB, Muzeul Național de Artă Contemporană, Lorgean Theatre. A colaborat cu: Alina Popa şi Florin Flueraș (în cadrul proiectului performativ, teoretic și literar Black Hyperbox), Lilach Livne, Andreea David, Ingrid Berger Myhre şi Mihaela Dancs. În prezent lucrează la două noi proiecte colaborative – unul cu coregrafa de origine germană Susanne Grau, iar cel de-al doilea împreună cu Alina Popa, artist vizual și performer și coregrafele norvegiene Ann-Christin Kongsness și Solveig Styve Holte. Cele două colaborări survin în urma experienței danceWEB 2015, care a făcut posibilă întâlnirea dintre cele cinci artiste și se vor finaliza prin performance-uri care vor avea premiera anul viitor în Köln, respectiv în Oslo la Black Box Teater. Colaborează cu revista ARTA și cu spațiul ODD București.

International Documentation of Contemporary Dance Education este un simpozion menit să dezvolte și să documenteze cele mai bune practici în educația dansului contemporan, să îmbunătățească relaționarea între profesioniştii din domeniu și să sporească vizibilitatea acestei forme de artă vibrante.

Pentru informaţii suplimentare despre simpozion puteţi accesa:

www.impulstanz.com/en/idocde-2017/

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.