Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI Porți deschise de Ziua Limbii Române la Madrid

0

Institutul Cultural Român de la Madrid și Ambasada României în Regatul Spaniei organizează în data de 30 august, la sediul Institutului de la Madrid, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Limbii Române.

Pe tot parcursul zilei, iubitorii şi cititorii de literatură română sunt aşteptaţi la cafeneaua literară. Aceştia vor putea să răsfoiască şi să aleagă mai multe cărţi în limba română care, cu această ocazie, vor fi oferite cadou. După-amiază, va avea loc proiecţia filmului România, peisaje citadine, realizat de Elvis Burlan, iar la ora 19 se vor desfășura două cursuri demonstrative de limba română adresate publicului spaniol. Primul este dedicat celor care doresc sau îşi propun să înveţe limba română, iar al doilea celor care au cunoștințe de limba română la nivel intermediar.

Interesul publicului spaniol pentru limba română a crescut constant de-a lungul celor zece ani de când Institutul oferă cursuri. În prezent, la cursurile organizate de ICR Madrid în capitala Spaniei, dar și la Barcelona și Valencia, se înscriu în medie 100 de cursanți pe sesiune.

Predarea limbii române ca limbă străină este una dintre liniile strategice ale Institutului Cultural Român de la Madrid și face parte dintr-un ansamblu coerent de inițiative menite să coaguleze un interes pe termen lung pentru cultura și civilizația românească. Astfel, pe lângă cursurile generaliste, Institutul a organizat timp de trei ani consecutiv (2013-2015) seminarii de traduceri specializate în domeniile juridic, administrativ, diplomatic ori sanitar, în parteneriat cu Universitatea Complutense din Madrid. Acestora li s-au adăugat cursuri de interpretariat și clase magistrale de traduceri literare, cele mai recente fiind organizate în colaborare cu Universitatea din Alicante în 2017.

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.