Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 7.5 tone deșeuri de ambalaje au fost colectate separat la Electric Castle 2015!

0


A treia ediție a festivalului ELECTRIC CASTLE s-a dorit mai Eco și a reușit. În doar 4 zile de festival, participanții au colectat separat peste 7.5 tone de deșeuri de ambalaje, au produs 700 WH pedalând pe biciclete și au fost permanent angrenați în activități de educație ecologică. Vedetele „Eco” ale acestui an au fost tinerii care au pedalat peste 250 km pentru a participa la festival, o provocare lansată de organizatori în speranța că vor câștiga cât mai mulți ambasadori ai unui mediu curat.

foto Eco-Rom Ambalaje

Pentru prima dată în istoria festivalului, organizatorii au optat pentru colectarea separată a deșeurilor de ambalaje. Din cele 7.64 tone colectate separat de participanți în containerele speciale puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje, 1.240 kg au fost deșeuri de ambalaje carton/hârtie, 1.260 kg deşeuri de ambalaje plastic, 2.500 kg de metal și, cea mai mare cantitate, 2.640 kg deşeuri de ambalaje sticlă. Toate aceste cantități de deşeuri au fost transportate la firmele de reciclare unde vor fi transformate în alte produse.

Electric Castle Festival și-a desemnat, în acest an, primii Eco-Ambasadori. Cei 12 tineri care au pedalat peste 250 km de acasă până la Bonțida au câștigat intrare gratuită la festival. Așa cum recunoșteau chiar ei, la sosire, adevăratul câștig a fost de a redescoperi peisaje minunate pe care, poate, nu le-ar fi savurat din viteza mașinii, de a trăi o experiență care le-a testat propriile limite. Veniți din Chișinău, București, Timișoara, Galați, Predeal sau Pitești, aceștia au pedalat în total 5421 de km, promovând mersul pe bicicletă ca modalitate de transport cu zero emisii de carbon.

Tot pe biciclete, de data aceasta biciclete cu dynam, au fost prezente alte 1000 de persoane care s-au întrecut în ”The Battle of the Pedals” powered by MemoPlus2Go. Prin efortul lor s-au produs 700 WH, echivalentul a 700 de ore de funcționare a unui televizor.

Peste 500 de participanți la festival s-au înscris în ECO-Game, al cărui principal scop a fost conștientizarea amprentei de carbon pe sectoarele principale (transport, deșeuri, apă și energie). Amprenta de carbon calculată de aceștia a avut o medie de 8.2 tone/CO2/an, depășind media europeană de 7.2 tone/CO2/an. Pentru neutralizarea ei, fiecare român ar trebui să planteze anual câte 8 copaci.

Pentru pasiunea pe care au pus-o în acest joc, 5 dintre participanți au fost premiați cu primul abonament la Electric Castle 2015, o bicicletă Giant și tricouri. Premiile au fost înmânate chiar de către Charlotte Cooper, solista trupei The Subways. “Este minunat că un festival de asemenea anvergură depune eforturi să își educe publicul tânăr înspre o mai atentă abordare a problemelor de mediu. Mă gândesc serios ca anul viitor să revin la Electric Castle pe bicicletă”, declara, la premiera câștigătorilor, Charlotte Cooper, un artist cunoscut pentru implicarea în acțiuni ecologiste în întreaga lume.

Charlotte Cooper a fost doar unul dintre artiștii care a ales să-i încurajeze pe tineri înspre o atitudine ecologică. Rudimental, Asia Dub Foundation, Dub Pistols, The Cat Empires, Subcarpați și-au transmis propriile mesaje ce se vor regăsi într-o campanie video intitulată „Music Drives Change”.
Programul ECO de la Electric Castle festival este coordonat și implementat de Asociația MAINOI, începând cu anul 2014.

www.electriccastle.ro
www.facebook.com/ElectricCastle

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.