Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 45.000 euro oferiți românilor din Diaspora pentru înființarea de start-up-uri în România

0

Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman, cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.

Pachete de finanțare de peste 45.000 euro pentru românii din Diaspora care doresc să înființeze start-up-uri în România și susținere pentru succes

Grupul EDUCATIVA, REVIRO, Impact Hub Bucharest și GEA Strategy & Consulting lansează RO-WIN – Succes în România. Din experiență comună, am construit acest program pentru a crea o pepinieră de inițiative antreprenoriale ale românilor din Diaspora care doresc să pornească o afacere non-agricolă în mediul urban din România.

Înțelegând provocările pe care le are un antreprenor în România, în plus față de granturile în valoare de 35.000 de euro fiecare, vom oferi, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest, un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro. Atât cursul cât și serviciile de mentorat/consiliere reprezintă etape esențiale ale programului nostru de finanțare, experții RO-WIN ajutându-i pe beneficiari să își pregătească planul de business, dar și să facă față cu succes tuturor provocărilor pe care le vor întâmpina pe parcursul implementării ideilor de afaceri.

Vezi mai multe detalii și înscrie-te aici: www.ro-win.ro

Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie 2017 – 14 septembrie 2020 și presupune trei etape:

1) Informare și pregătire
Echipa RO-WIN va oferi potențialilor beneficiari toate informațiile necesare cu privire la beneficiile demarării unei afaceri în România. Ei vor organiza multiple evenimente internaționale prin care românii din Diaspora vor fi informați despre drepturile, beneficiile și obligațiile participanților la proiect.

2) Curs de formare antreprenorială
Persoanele înscrise vor participa la un curs online despre antreprenoriat, organizat de experții de la Impact Hub Bucharest și desfășurat în perioada 15 februarie -15 august 2018.

Cursul va fi un instrument practic și va conține module de marketing și cercetarea pieței, formularea modelelor de business, planificare financiară etc, esențiale pentru o bună structurare și documentare a unui plan de afaceri.

3) Mentorat/Consiliere
Din rândul absolvenților cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat și consiliere pentru înființarea firmelor și demararea activității.

Bazându-ne pe experiența de a susține business-uri la început de drum, pentru a avea cel mai bun start, imediat după deschiderea firmei, beneficiarii vor semna contractul de subvenție și vor începe să primească prima tranșă de bani, în valoare de 26.000 euro. RO-WIN vine în ajutorul beneficiarilor și prin utilizarea platformei online

Startarium – cea mai completă platforma educațională și de acces la finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești. Platforma este dezvoltată de Impact Hub Bucharest și are în prezent peste 10.000 de utlizatori înregistrați. Beneficiarii programului vor avea acces la rețelele profesionale ale celor patru parteneri.

Pe lângă consilierea inițială care asigură suport pentru noii antreprenori, afacerile vor beneficia și de o perioadă de monitorizare de cel puțin 12 luni care va asigura sustenabilitatea companiilor și a locurilor de muncă create pe o piață competitivă.

Parteneri în cadrul proiectului

Grupul EDUCATIVA dezvoltă proiecte în domeniul educațional și oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională. În ultimii 12 ani, echipa EDUCATIVA a ajutat peste 10.000 de tineri să-și construiască un parcurs universitar în străinătate, organizând Romanian Internațional University Fair și oferind multiple servicii de consiliere educațională.

Asociația REVIRO este în permanent contact cu companii de succes din România oferind joburi și oportunități de carieră interesante și provocatoare, tinerilor cu potențial care au fost educați la universități prestigioase din afara țării sau profesioniștilor cu experiență internațională.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunităti globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding.

GEA Strategy & Consulting, membră a Grupului Civitta Internațional din iunie 2017, este o companie activă de peste 10 ani pe piață din România, specializată în servicii de consultantă strategică și pentru dezvoltare, cu accent pe inovare și antreprenoriat, care oferă inclusiv asistentă în vederea inițierii de afaceri.

Proiect cofinanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.