Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 150 de elevi în Tabăra VIAŢA, pe durata Şcolii Altfel

0

Cu o istorie de peste 15 ani, Tabăra VIAȚA – program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi prima tabără de educaţie prin aventură din România – și-a deschis porțile pentru „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, în județele Harghita, Hunedoara şi Mehedinţi. Peste 150 de elevi, împreună cu profesorii îndrumători, s-au putut bucura de activităţile educative şi distractive din Tabăra VIAŢA Straja și Tușnad.

Tabara VIATA_Straja - Copy

Anul acesta, în cadrul Școlii Altfel, Tabăra VIAȚA Straja a găzduit 55 de elevi entuziaști din Lupeni, Drobeta -Turnu Severin și Petroșani, care – alături de profesorii lor – au avut ocazia să se descopere pe ei înșiși, să se dezvolte ca grup și să învețe lucruri utile care să îi motiveze pe viitor pentru a deveni oameni mai buni. De asemenea, în Tabăra VIAȚA Tușnad, 100 de elevi din Miercurea Ciuc, Băile Tușnad și Tușnad Nou (comuna Tușnad) și-au dezvoltat spiritul de echipă și încrederea în cadrul grupului, prin activități antrenante.

Participanţii, elevi de gimnaziu şi liceu, au experimentat activităţi de educaţie prin aventură prin care copiii şi tinerii învaţă să fie mai comunicativi, mai responsabili, mai încrezători în ei şi în ceilalţi, dar și mai atenţi la problemele din comunitate şi mediul înconjurător. Astfel, Tabăra VIAŢA a oferit elevilor şi profesorilor acces la o metodă de educaţie care, prin mişcare şi activităţi distractive, completează cu succes cunoştinţele dobândite la şcoală şi ajută dezvoltarea personală a elevilor.

La Straja, participanţii au putut să experimenteze lucrul în echipă şi să îşi dezvolte curajul în cadrul cursurilor de frânghii, prin Mersul Mohicanilor pe cablu la joasă înălțime şi elementul “Veverița Zburătoare”, la înălţime. Participanții de la Tușnad și-au început aventura cu o drumeție la Stânca Șoimilor şi au realizat activităţi precum: “Căzătura de încredere”, “Pânza de păianjen”, “Trecătoarea Nitro”, “Cercul Zburător”, “Schiurile de vară”. Deși condițiile meteo au încercat să le pună piedici micuților aventuroși, aceștia au reușit să experimenteze și “Turnul din spaghete”, “Toxic waste” (adaptat pentru indoor), “Bullring” sau “Stepping stones”.

Tabara VIATA_Tusnad

Pentru copiii şi tinerii care doresc să trăiască experienţa VIAŢA, înscrierile se pot realiza deja, iar grupurile organizate primesc o reducere e 10%. Formularul de înscriere este accesibil pe site-ul www.tabara-viata.ro

Despre Tabăra VIAŢA: Primul program al Fundaţiei Noi Orizonturi a început să se desfăşoare în iunie 1999, fiind prima tabără de educaţie prin aventură din România. Prin activităţi educative, dar şi distractive – cursuri de frânghii, escaladă, ateliere de arts&crafts, drumeţii, orientare turistică, jocuri şi concursuri – Tabăra VIAŢA îşi propune să îi dezvolte pe tineri, astfel încât ei să devină mai responsabili, solidari, mai curajoşi, dar şi mai implicaţi în problemele din comunitate.

Despre Fundaţia Noi Orizonturi: Înfiinţată în anul 2000, misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO a creat două programe de educaţie nonformală prin experienţă pentru tineri: Tabăra VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja şi Băile Tuşnad) şi Mişcarea de Tineri IMPACT (Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri). Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii şi educaţia prin aventură. Pentru mai multe informatii despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.