Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Persoanele cu dizabilități intelectuale își demonstrează abilitățile în Săptămâna Specială alături de 7card

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorite în fiecare an pe 3 decembrie, 7card susține pentru a doua oară sportivii cu nevoi speciale de la Special Olympics România. În cadrul Săptămânii Speciale, 3-10 decembrie 2016, 7card și-a propus să ajungă la 10.000 de lei donați în beneficiul programelor sportive derulate de Special Olympics România pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Donația va fi făcută pentru vizitele efectuate de abonații 7card la sală în această perioadă și, de aceea, îi invită pe utilizatori să se alăture cauzei și deci să facă sport pe parcursul acestor zile speciale. Și pentru că mulți români vor sărbători începutul de decembrie alături de familie și nu vor putea merge la un centru sportiv, 7card prelungește perioada de donații și în afara Săptămânii Speciale, până în 12 decembrie 2016.

13327519_1155165587856628_2860339835419082560_n

Săptămâna Specială se va desfășura sub tema ”Tu ce câștigi prin sport?”. În fiecare zi din Săptămâna Specială, pe pagina de Facebook a Special Olympics România, www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania, sportivi Special Olympics – persoane cu dizabilități intelectuale – și părinți se vor prezenta publicului și vor arăta modul în care sportul i-a făcut să câștige în viață: sănătate, relații sociale, încredere, noi abilități. Săptămâna Specială va fi încheiată de una dintre cele mai mari sportive din lume, membru al Consiliului Director și Ambasador Internațional Special Olympics, Nadia Comăneci.

Este al doilea an în care susținem Special Olympics România și sportivii cu nevoi speciale. Și aceasta din două motive foarte simple și importante. În primul rând, la 7card vedem direct modul în care sportul influențează viața utilizatorilor noștri: îi face mai productivi, mai sănătoși, mai deschiși. În al doilea rând, alături de Special Olympics  România, am descoperit și o altă față a sportului: sportul pentru valorificarea abilităților unor persoane mai puțin vizibile și pentru integrarea și implicarea acestora în viața comunității. Ne bucurăm să fim alături de sportivi a căror viață este schimbată, zi de zi, prin sport”, declară Iulian Cîrciumaru (Cofondator 7card).

De obicei, pentru majoritatea companiilor care au sportul ca obiect de business, accentul este pus pe performanță: performanța la birou, performanța rezultatelor, performanța lucrului în echipă sau performanța în depășirea recordurilor personale de timp. Pentru Special Olympics România, vorbim de un nou tip de performanță: cea socială. Prin sport, copiii, tinerii și adulții cu dizabilități intelectuale cu care lucrăm ies din casă, își fac prieteni, își ajută familiile, lucrează în comunitate. Ne bucurăm că 7card este una dintre companiile care țin și la performanța socială și care își oferă sprijinul în acest sens”, declară Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

 

7card
7card este singurul abonament care îi ajută pe angajații din companii să aibă acces ușor la activitățile sportive și de relaxare preferate, aproape de casă și birou sau în alt oraș. În baza unui card unic, abonații 7card au la dispoziție o rețea de peste 400 de centre de fitness și aerobic, piscine, săli de dans sau cățărare și multe altele, în 29 de orașe din România. Detalii pe www.7card.ro

Despre Special Olympics

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței.

Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.