Pe 26 noiembrie are loc conferința online gratuită de educație psihologică ”Managementul emoțional în criza COVID-19”

0

Educație psihologică pentru persoanele afectate emoțional în perioada COVID-19

  • Pe 26 noiembrie are loc conferința online gratuită de educație psihologică ”Managementul emoțional în criza COVID-19”
  • Conferința are la bază metoda C.L.A.R. – o metodă de psihoeducație ce poate fi aplicată de către orice persoană care caută ghidaj emoțional
  • Participanții la evenimentul online vor primi un ”Kit de prim ajutor emoțional”, un instrument prin care se pot autoevalua și pot diminua impactul emoțiilor negative
  • Evenimentul face parte din programul ”Gestiunea psihologică a crizei Covid 19 pentru copii și tineri” sprijinit de Municipiul Bacău, Universitatea „George Bacovia” și organizat de Asociația Mutatis Mutandis și Academia CLAR.

Conferința ”Managementul emoțional în criza COVID-19” are loc pe 26 noiembrie, ora 19:00, în mediul online, și se adresează oricărei persoană din țară care are nevoie de suport pentru a se adapta emoțional la contextul epidemiologic actual. Școala online, stresul resimțit de profesori și elevi, munca de acasă sau nesiguranța locului de muncă, grija față de sănătatea celor apropiați îi face pe oameni să își schimbe comportamentele, să piardă echilibrul emoțional și să adopte comportamente ghidate de anxietate. Apropierea sărbătorilor și nevoia de a fi alături de cei dragi pot adânci mai mult aceste stări, astfel că oamenii au nevoie de conștientizare și intervenție psihologică pentru a putea traversa această perioadă.

Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se pot face aici:

https://academiaclar.ro/conferinta-covid19/

Conferința este parte din programul ”Gestiunea psihologică a crizei Covid 19 pentru copii și tineri” susținut de Primăria Municipiului Bacău, Universitatea „George Bacovia” și organizat de Asociația Mutatis Mutandis și Academia C.L.A.R. În perioada octombrie-noiembrie, 100 de copii și tineri au beneficiat de suport în gestionarea emoțiilor prin metoda C.L.A.R.

În cadrul conferinței, va fi prezentată metoda de educație psihologică C.L.A.R (Conștienzare. Libertate. Autenticitate. Responsabilitate). Acest instrument ajută persoanele să înțeleagă ce simt, de unde vin temerile sau blocajele lor și îi ajută să depășească momentele grele prin exerciții pe care le pot pune singuri în practică ori de câte ori au nevoie.

Participanții le eveniment vor primi un ”Kit de prim ajutor emoțional” ce conține un test de autoevaluare a nevoilor de siguranță și semnificație, cât și îndrumare pentru calibrarea percepțiilor, gândurilor, emoțiilor.

Evenimentul va fi condus de dr. psiholog Alina Căprioară, doctor în științe umaniste, lector universitar, autor, trainer și fondator al metodei C.L.A.R., cu o experiență de peste 18 ani în domeniul psihologiei. Împreună cu Mona Nicolici, moderatorul evenimentului și jurnalist, vor prezenta o viziune diferită de raportare la criza COVID-19 și vor răspunde la întrebările participanților.

Participanții se pot înscrie aici – academiaclar.ro/conferinta-covid19/ – sau pot urmări pagina de Facebook a Academiei C.L.A.R. – facebook.com/academiaclar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.