Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Out4Coding, Săptămâna Europeană a Programării

0

Pe 22 și 23 Octombrie echipa Digital Citizens Romania te așteptă la Out4Coding – cel mai mare eveniment de promovare a competențelor digitale și de programare!

logo-digital-citizens-2

Vino și tu și alege ce ți se potrivește din cele 10 sesiuni #Out4Coding:
– ateliere interactive de dezvoltare a competențelor digitale
– sesiuni de informare și educare cu privire la utilizarea responsabilă a tehnologiei și a mediului online

Toți participanții la eveniment vor primi o Diplomă de Participare.

Înscrierile se pot face utilizând formularul disponibil AICI!

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe pagina oficială: www.digitalcitizens.ro/out4coding/ sau pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1079912305431931/

Locația: Mega Mall București (etaj 2, zona de lângă food court)

afis-a3-pt-ecran-1920x1080

Evenimentul Out4Coding este organizat sub egida Săptămânii Europeane a Programării (EU Code Week, 15-23 octombrie 2016), o inițiativă a Uniunii Europene ce se organizează în fiecare an, începând cu 2013.

Totodată,  evenimentul este inclus în calendarul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2016 și promovează principiile campaniei europene No Hate Speech.

Scopul evenimentului: Promovarea importanței competențelor digitale și încurajarea programelor educative care vizează dezvoltarea competențelor digitale și de programare aplicată, precum și de utilizare responsabilă a tehnologiei și internetului – atât pentru copii și tineri, cât și pentru adulți și seniori.

Impactul evenimentului: Out4Coding va fi cel mai mare eveniment din România, organizat sub egida “Săptămânii Europeane a Programării”. În timp ce majoritatea evenimentelor se concentrează pe activități punctuale (de 2-3 ore), acest eveniment aduce timp de 2 zile, într-un spațiu prietenos pentru copii și tineri tehnologia, contribuind la procesul de formare al viitorilor și actualilor cetățeni digitali.

Organizatorul: Digital Citizens Romania – o comunitate formată din adepți ai domeniului digital, experți și inovatori digitali – cu sprijinul europarlamentarului Victor Negrescu și o serie de alți parteneri.

De ce este important să investim în competențele digitale în România?

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România este caracterizată de un contrast între potențialul pe care aceasta îl prezintă și o serie de oportunități neutilizate.

Astfel că, deși, România se află printre primele locuri la nivel european în materie de specialiști IT certificați pe cap de locuitor, competențele digitale în rândul populației generale și al forței de muncă sunt printre cele mai scăzute din UE:

– 52% din români utilizează internetul cu regularitate (față de 76% media UE)

– 32% din români nu au folosit niciodată internetul (față de 16% media UE)

– numai 26% din cetățenii români (16-74 ani) au competențe digitale de bază (față de 55% media UE)

În acest context, Săptămâna Europeană a Programării reușește să aducă în atenția tuturor actorilor importanța competențelor digitale – atât prin crearea de specialiști cât și prin extinderea acestor competențe către întreaga forță de muncă, respectiv să promoveze investiția în sectorul digital ca soluție la dezvoltarea economică, prin crearea de locuri de muncă și reducerea șomajului.

Mai mult, considerând faptul că tinerii sunt cei mai numeroși utilizatori ai tehnologiei și internetului este necesară dublarea eforturilor de dezvoltare a competențelor digitale prin investiția în programe de informare și educare cu privire la utilizarea responsabilă a mediului online.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.