Orchestra Română de Tineret are o nouă harpă de la Rompetrol

0

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a achiziționat și donat Orchestrei Române de Tineret o harpă americană Lyon & Healy ce poate fi ascultată pentru prima dată în concerte la Sala Radio (21 iunie) și Ateneu (22 iunie). Valoarea sprijinului oferit este de 25.000 USD.

Harp

„La nivel de grup abordăm proiectele de tip CSR din perspectiva dezvoltării durabile, de aceea prin intermediul politicilor corporatiste susținem cu prioritate domeniile cultură, protecția mediului și sănătate. Sprijinim în special acele proiecte culturale care promovează forme de artă de înaltă calitate precum Festivalul și Concursul Internațional George Enescu sau această contribuție la creșterea performanței artistice a Orchestrei Române de Tineret”, declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International/ Rompetrol.

Harpa donată de KMG Rompetrol este realizată manual în Statele Unite, în atelierele Lyon & Healy, înființate în 1864 în Chicago și specializate doar în producția acestui instrument muzical cu coarde; pentru soliștii la harpă din întreaga lume, acest centru este o referință pentru standardele înalte de calitate și tehnicile inovatoare de manufacturare.

“Harpa este unul dintre cele mai scumpe și mai delicate instrumente muzicale, la care vor cânta cei mai buni tineri muzicieni români, actuali membri ai Orchestrei Române de Tineret: Miruna Vidican, Adriana Ciltea, Cristina Croitoru, Ionela Bradean, Ioana Niculescu și generațiile viitoare de harpiști. Maestrul Ion Ivan Roncea, solistul Filarmonicii “G. Enescu” si prof. univ. dr.  la Universitatea Națională de Muzică din București, unul dintre cei mai apreciati harpiști la nivel mondial, constituie un exemplu pentru toți cei care studiază acest instrument.” – declară Marin Cazacu, directorul artistic al Orchestrei Române de Tineret.

Orchestra Română de Tineret a fost înființată în 2008 la Sinaia, la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundației “Prietenii muzicii – Serafim Antropov”. Membrii săi, tineri artiști cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, beneficiază de pregătirea tehnică și artistică a maestrului Cristian Mandeal. În 2011, Orchestra a devenit membră a European Federation of National Youth Orchestras.

În domeniul culturii, KMG Rompetrol este un partener important al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu. Anul acesta, pe 6 septembrie, compania va oferi publicului meloman concertul de deschidere al concursului Enescu, în cadrul căruia vor concerta pianistul cazah Amir Tebenikhin și violonistul Alexandru Tomescu.

Investițiile Grupului în domeniul culturii din ultimii 3 ani se ridica la aprox. 300.000 USD.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.