Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Olimpia Melinte, nominalizată la Premiile Goya!

0

Actriţa Olimpia Melinte a fost nominalizată la renumitele Premii Goya, în Spania, la categoria “Revelaţia Anului/ Mejor actriz revelación”, pentru dublul rol din filmul Canibal, regizat de Manuel Martín Cuenca. Ceremonia spaniolă similară Oscarului American va avea loc anul acesta pe 9 februarie, la Hotel Auditorium din Madrid.

Pelicula lui Manuel Martín Cuenca a fost nominalizată de către Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania la 8 categorii, printre care: „Cel mai bun film”, „Cea mai bună regie”, „Revelaţia anului – Olimpia Melinte”. Alături de Olimpia Melinte, la aceeaşi categorie mai sunt nominalizate 3 actriţe de origine spaniolă: Belén López, María Morales şi Natalia de Molina.

Nominalizarea actriţei românce Olimpia Melinte în cadrul premiilor industriei de film spaniole a fost aşteptată de către presa internaţională, care a considerat că Olimpia Melinte este descoperirea cea mai importantă pe care Manuel Martín Cuenca a făcut-o pentru filmele sale şi cea mai inspirată decizie de casting.

Olimpia Melinte 2013 _1 - credit Foto Adi Bulboaca“M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât ştiu cât de greu este să vii din altă ţară şi să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă. Am iubit cele două roluri şi am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.

Canibal, considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului, a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto.  Filmul o are în rolul principal pe actriţa româncă Olimpia Melinte şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini oameni ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută cu disperare sora geamănă.

„Filmul spune povestea uni om normal care ascunde un secret foarte mare, e un om simplu, un om oarecare pe care-l vezi pe stradă, în metrou, pare a fi vecinul ideal, dar în clipa în care acest criminal ajunge să iubescă lucrurile se schimbă. Canibal ne vorbeşte despre felul în care răul absolut ajunge să iubescă şi ce se schimbă dacă atinge acest punct. De fapt nu e un thriller, e o poveste de iubire.”, spune Olimpia Melinte.

Pentru acest film, actriţa, în vârstă de 27 de ani, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe 10 kilograme.

„Am început să filmăm prima parte cu Alexandra, am repetat mult, am făcut cursuri de masaj, m-am documentat şi mi-am aşezat viaţa interioară şi imaginaţia în asa fel încât să serveasca scenariului. Am terminat de filmat în 3 săptămâni prima parte, şi apoi am început cu Nina unde a fost un pic mai complicat, m-am îngrăşat 10 kilograme în două saptamâni şi am luat-o de la zero cu pregătirile şi repetiţiile, a fost ca şi cum o actriţă nouă ar fi venit pe set pentru a interpreta un rol. A fost o partitură grea dar efortul a meritat din plin!”

Despre Olimpia Melinte

Olimpia Melinte_2013_2_Credit Foto Adi BulboacaOlimpia Melinte s-a născut la Iaşi pe 7 noiembrie 1986. A urmat Colegiul de Artă „Octav Bancila” din Iaşi, unde a debutat în rolul Wendla din „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, sub îndrumarea actorului Nicolae Ionescu. Acest rol i-a adus şi premiul de „Cea mai buna Actriţă” în cadrul „Olimpiadei Naţionale de Arta Teatrală”, Timişoara 2005. A absolvit Facultatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia artă dramatică, sub atenta îndrumare a actorului Emil Coşeru şi a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele GOPO 2010, pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal” şi pentru Premiul „Tânară Speranţă”. A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul „Draft 7”, film răsplatit cu premii speciale atât în ţară cât şi în străinătate. În 2011, Olimpia a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul „Sette opere di misericordia” regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obţinut numeroase premii la festivalurile internaţionale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech. În 2013 a fost aleasă pentru dublul rol în filmul Canibal, regizat de Manuel Martín Cuenca şi filmat în Granda, şi a jucat rolul principal din scurtmetrajul  Luizei Parvu –„ Start Anew World”, filmat în SUA.  În toamna anului 2013, Olimpia Melinte s-a facut remarcata la Festivalurile de la Toronto şi San Sebastian, prin dublul rol jucat în filmul „Canibal” (r. Manuel Martin Cuenca), co-produs de Tudor Giurgiu, care va putea fi văzut în curand si pe marile ecrane din România.

Trailer Canibal:

www.youtube.com

Olimpia Melinte Facebook, Twitter.

NOMINALIZĂRILE OBŢINUTE DE FILMUL CANIBAL LA LA PREMIILE GOYA 2014

Mejor película

– ’15 años y un día’

– ‘Caníbal’

– ‘La herida’

– ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’

– ‘La gran familia española’

Mejor director

– Gracia Querejeta, ’15 años y un día’

– Manuel Martín Cuenca, ‘Caníbal’

– David Trueba, ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’

– Daniel Sánchez Arévalo, ‘La gran familia española’

Mejor actor protagonista

– Tito Valverde, ’15 años y un día’

– Antonio de la Torre, ‘Caníbal’

– Eduard Fernández, ‘Todas las mujeres’

– Javier Cámara, ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’

Actriz revelación

– Belén López, ’15 años y un día’

– Olimpia Melinte, ‘Caníbal’

– María Morales, ‘Todas las mujeres’

– Natalia de Molina, ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’

 

Mejor guión adaptado

– ‘Alacrán enamorado’

– ‘Caníbal’

– ‘Todas las mujeres’

– ‘Zipi y Zape y el club de la canica

Mejor sonido

– ‘Caníbal’

– ‘La gran familia española’

– ‘La herida’

– ‘Las brujas de Zugarramurdi’

 

Mejor dirección de fotografía

– ’15 años y un día’

– ‘Caníbal’

– ‘Las brujas de Zugarramurdi’

– ‘New York Shadows’

Mejor dirección artística

– ‘Alacrán enamorado’

– ‘Caníbal’

– ‘Las brujas de Zugarramurdi’

– ‘Zipi y Zape y el club de la canica’

NINA si ALEXANDRA - rolurile interpretate de Olimpia Melinte in filmul CANIBAL

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.