Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OAMENII DREPTĂȚII. În Dialog cu Liana Alexandru

0

Comunitatea Lideri pentru Justiție a lansat miercuri, 3 aprilie 2019, seria de episoade scurte „OAMENII DREPTĂȚII. În dialog cu Liana Alexandru”, în care 13 tineri juriști povestesc despre viața lor personală și profesională.

Proiectul își propune să transmită normalitate și umanitate dinspre sistemul de justiție către cetățean.

Societatea noastră este într-un punct în care informațiile despre justiție se succed rapid și sunt greu de urmărit, uneori chiar și pentru juriști.

Răspunzând la întrebările Lianei Alexandru, cei 13 protagoniști povestesc cum văd ei justiția astăzi în România, ce cazuri i-au marcat, ce cred despre adevărul judiciar și cel obiectiv, cum se raportează la empatie și subiectivitate, ce gândesc despre dreptate, cum percep tensiunea și presiunile actuale, cum arată o zi din viața lor în justiție, ce reguli încalcă sau ce fac în timpul liber.

Juriști din comunitățile Lideri pentru Justiție (România) și LEAD (Republica Moldova) au avut în ultimii ani șansa să vizioneze episoadele olandeze ale seriei „Privind în suflet”, interviuri realizate de televiziunea națională cu judecători olandezi. În octombrie 2018, într-o proiecție privată, ne-am decis să pornim un demers similar și treptat am reușit să construim o echipă cu care proiectul a devenit realitate în mai puțin de 5 luni de zile. 

Noiembrie a adus cu sine un concept gândit de Veronica Sîrbu, unul dintre protagoniști, și Doru Toma, coordonatorul proiectului Lideri pentru Justiție. Anunțul intern de pe grupul comunității noastre a strâns 13 confirmări, iar pe finalul lunii am reușit să întregim echipa cu două persoane care au contribuit într-o proporție foarte mare: regizoarea Monica Lăzurean-Gorgan și jurnalista Liana Alexandru.

Ep. 1 EN: https://youtu.be/qRTsSK1_ldE
Ep. 1 RO: https://youtu.be/FpRTiyWFwaE

Trailer Facebook: https://goo.gl/TU1PK1
Trailer RO: https://youtu.be/55dU4qT5e80
Trailer EN: https://youtu.be/jlfFCIFgQQM

Filmările au avut loc pe 12 și 13 ianuarie în București, în spațiul pus la dispoziție de Alina Țiplea de la Merci Charity Boutique, iar munca de editare din ianuarie-martie, dusă de Andrei Gorgan, a însemnat câteva zeci de ore în care materialul filmat a luat forma unor episoade scurte pe teme bine conturate, două episoade de 25 de minute și un film întreg de 55 de minute.

Episoadele scurte vor fi publicate pe pagina @LeadersforJustice și pe platforme online sau conturi ale unor personalități publice. Limbajul este simplu și ușor de înțeles pentru publicul larg, ceea ce sperăm să ducă mesajul nostru de transparență cât mai departe!

Comunitatea Lideri pentru Justiție

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.