O nouă serie de profesori se pregătesc în România pentru a putea preda engleza oriunde în lume

0

Centrul de predare a limbii engleze Shakespeare School a lansat, în prima săptămână din ianuarie 2015, al doilea curs de pregătire Cambridge CELTA susţinut la noi în ţară. Este vorba despre certificarea profesională oferită de Universitatea Cambridge care le permite celor care urmează acest curs să predea limba engleză în orice colţ al lumii.

Şase cursanţi, cinci români şi un american, au ales să urmeze, în Bucureşti, cursul de pregătire CELTA. Acesta se va desfăşura pe parcursul a 20 de săptămâni, în fiecare sâmbătă, până pe 6 iunie 2015. În urma cursului, participanţii îşi vor îmbunătăţi metoda de lucru şi vor avea pregătirea necesară pentru a oferi cursuri mai eficiente şi de calitate.

Certificatul CELTA reprezintă un “paşaport” care poate deschide oportunităţi profesionale în instituţii academice de prestigiu, atât din ţară cât şi internaţionale. Cursul presupune ore intense de studiu, practică, teme pentru acasă, evaluare continuă şi feedback constructiv din partea tutorilor dar şi a colegilor de curs. Pregătirea include dezbateri despre propriile metode de predare dar și multe informații noi, utile pentru dezvoltarea profesională.

Îi aşteptăm la cursul CELTA pe toţi cei care  doresc să devină profesori de limba engleză sau sunt deja profesori pasionaţi de life-long learning, celor care îşi doresc să adauge în portofoliu un certificat de prestigiu cu care pot preda oriunde în lume sau, pur şi simplu, vor o valoare mai mare a CV-ului lor, care să îi diferențieze la angajare. Mă bucur mult că profesorii de limba engleză sunt tot mai interesaţi de dezvoltarea profesională, perfecționarea tehnicilor de predare și alinierea la standarde internaționale. Astfel, ei vor putea oferi ore mai eficiente, iar elevii vor învăţa engleza cu drag şi vor putea obţine rezultate excelente.” spune Georgiana Bose, tutor acreditat Cambridge CELTA, profesor și Director de Examene Shakespeare School.

Pe parcursul lui 2015, Shakespeare School, singurul centru de pregătire și examinare CELTA din România, va mai organiza două astfel de cursuri, în lunile iulie şi august. Cele 12 locuri disponibile pentru următorul curs CELTA, programat în perioada 29 iunie – 24 iulie 2015, sunt deja fully booked. Cei interesați pot opta, în acest moment, pentru cursul care va avea loc între 27 iulie şi 21 august 2015.

Mai multe informaţii despre de structura cursului, beneficiile certificatului, modalitatea de înscriere și costuri pot fi accesate pe site-ul www.celtatraining.ro.

CELTA-training-Header_4

Despre Shakespeare School

Shakespeare School este Centru de Platină pentru Pregătirea Examenelor Cambridge și pregătește anual peste 1.800 de copii și tineri (4-25 ani), fiind, totodată, primul și singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori. Cu trei sedii în București și o istorie de peste 12 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanți care au făcut performanță în limba engleză, în țară și în străinătate. Modul de predare interactiv, abordarea caldă a profesorilor și măsurarea lunară a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul oferă cursuri anuale pentru fiecare vârstă și nivel de performanță, cursuri de vară, cursuri pentru examenele Cambridge, cluburi de conversație cu profesor nativ. Mai multe detalii, pe www.shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.